Unul din patru vasluieni, pe lista celor ce vor primi ajutoare UE

Cu aproape jumătate de an întârziere, alimentele oferite de UE în cadrul Programului operaţional pentru ajutarea persoanelor defavorizate vor ajunge în aceste zile la beneficiarii din judeţul Vaslui.

Peste 140 de mii de vasluieni, ceea ce reprezintă cam un sfert din populaţia judeţului, vor primi aceste ajutoare alimentare.

Chiar dacă perioada de întârziere a distribuţiei din cauza formalităţilor a fost cam mare, vasluienii spun că şi acum produsele sunt binevenite.

-: Foarte bun. Că sunt bani puţini şi ne ajută foarte mult.

-: La două persoane cu 2 milioane îmi ajută, îmi trebuie pentru mine şi soţie.

-: Este binevenit, sigur că este binevenit, la salariile şi pensiile pe care le avem noi.

De data asta vor primi aceste pachete cu alimente cu 40 de mii de vasluieni mai mult decât data precedentă.

Explicaţia este aceea că s-au adăugat la listele cu beneficiari şi vasluienii care nu au niciun venit, dar nu iau nici ajutor social. Reprezentanţii primăriilor spun că distribuirea se va face în mod organizat, pe baza listelor.

“Se intră pe bază de listă nominală, sunt pentru fiecare, nu este cine vine primul ăla ia”, spune Andrei Popa, reprezentantul Primăriei Huşi.

Beneficiarii sunt persoanele fără venit sau ale căror venituri lunare sunt de cel mult 450 de lei, şomerii, beneficiarii ajutorului social, persoanele cu handicap sau pensionarii cu pensii mai mici de 400 de lei.

Vor primi aceste ajutoare alimentare şi veteranii, dar şi văduvele de veterani.

Distribuirea alimentelor a fost amânată din cauza modificărilor aduse de guvern listelor de beneficiari, dar şi din cauza contestaţiilor la licitaţiile organizate pentru desemnarea furnizorilor.

Sursa: romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles