[FOTO-AUDIO] Radio România Reșița susține mișcarea în natură. Vino și tu la Cheile Nerei Mountainbike Race

Caravana “Vacanța cu Radio România Reșița” a poposit în Cheile Nerei – cele mai lungi și spectaculoase chei din România, un loc care te îndeamnă la mișcare.

După  “o noapte furtunoasă” la propriu, ziua se anunță una frumoasă, soarele a ieșit pe cer, spre bucuria iubitorilor sportului pe două roți. Asta după ce cei care au ales să stea la cort au avut parte de o noapte cu peripeții deoarece stropii de ploaie nu i-au lăsat să se distreze, respectiv odihnească după cum ar fi dorit.

Cheile Nerei Mountainbike Race, ajuns în acest an la cea de-a treia ediție se anunță una de succes.

Standul de înscrieri a fost luat cu asalt de bicicliști, s-au înscris în jur de 300 de persoane venite din întreaga țară: București, Iași, Sibiu, Timișoara, Arad, etc. Echipați corespunzător se pregătesc de start. Sunt persoane de toate vârstele, unele aflate la prima experiență de acest gen. Trebuie să spunem că există două categorii: Traseu Race –  36 km și Traseu Elite – 65 km. Important este ca participanții să aibă o stare bună de sănătate pentru că vor pedala pe cărări de munte, pe un drum neamenjat. Le dorim succes tuturor. Radio România Reșița va fi reprezentat de managerul Laura Sgaverdea.

“Pentru mine este important că particip, nu este o competiție. Evenimentul are un scop umanitar. Oamenii participă cu mare bucurie, cred că sunt foarte puțini care consideră că este o întrecere. Trebuie să punem umărul la o cauză nobilă.”

În timp ce lumea continuă să se înscrie se încing grătarele, iar ceaunul a fost deja pus pe foc. Se pregătește un gulaș a cărei rețetă este una secretă. Organizatorii spun că  cel mai important ingredient este dragostea.

3, 2, 1… START. Aproximativ 350 de persoane au luat startul întrecerii cicliste.

Femei, bărbați, tineri sau mai puțin tineri, cu toții au decis că întrecerea nu este de fapt întrecere, important este caracterul caritabil și să facă mișcare. Din “pluton” face parte și managerul Laura Sgaverdea.

Vă reamintim că ideea acestei competiţii a apărut pornind de la dorinţa de a promova turismul în această zonă cu adevărat deosebită precum şi pentru a ajuta o cauză nobilă şi anume dotarea cu aparatură medicală a Spitalului pentru copii din Timişoara.

Primul sosit la linia de FINISH a fost un tânăr de 17 ani – Vlad Păcurar. Acesta a declarat că o fost o cursă dificilă cu mul lt noroi. Vlad a spus că se antrenează în fiecare zi, iar astăzi s-a văzut că efortul său nu a fost în zadar. Biciclistul a parcurs  35 km în o oră și 40 de minute.

bike3

În timp ce toți participanții au trecut linia de FINISH, echipa Radio România Reșița “a testat” tiroliana peste Nera. Tiroliana are 90 m lungime, cu plecare de la aproximativ 40 m înălţime şi traversează râul de pe malul stâng pe malul drept. Traversarea durează 12-14 secunde, în funcţie de greutatea persoanei, de poziţia în care coboară, dar şi în funcţie de vânt. Distanţa dintre capătul de jos al tirolianei şi locul de pornire este de aproximativ 50 m.

După sosirea tuturor participanților a urmat premierea și  concertul trupei Cover Band.

IMG_11062016_174803

Radio România Reșița este partener media oficial și vă ține la curent cu desfășurarea evenimentelor. (Mirabela Afronie)

Cele mai citite

Related Articles