Transalpina, deszăpezită aproape integral

Cea mai înaltă şosea din România a fost aproape deszăpezită, mai fiind o singură porţiune unde se află o cantitate mai mare de zăpadă. Potrivit drumarilor sunt condiţii ca şoseaua să fie deschisă în această săptămână. Pe 10 iunie expiră prelungirea de restricţii impusă de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Reprezentanţii Secţiei Târgu Jiu de Drumuri Naţionale au verificat şi la sfârşitul săptămânii trecute felul în care se prezintă carosabilul, după un lung sezon de iarnă, care s-a întins până în primele zile ale verii. Nemulţumiţi de faptul că şoseaua este ţinută închisă de către drumari, reprezentanţii Asociaţiei concesionarilor din Rânca au anunţat că vor transmite personal la începutul aceste săptămâni petiţii către Guvern şi la Senat, în care vor solicita redeschiderea de urgenţă a şoselei.

Şoseaua Transalpina aduce în Rânca la fel de mulţi turişti ca şi sezonul de iarnă, poate chiar mai mulţi. Zeci de mii de autoturisme tranzitează de vara şi până la finalul toamnei cea mai înaltă şosea din România. Drumul a devenit atât de cunoscut prin faptul că este extrem de spectaculos, încât an de an la Rânca vin şi sute de turişti din întreaga Europa. Este vorba atât de ciclişti şi motociclişti, cât şi de şoferi care vor să parcurgă cu maşinile personale traseul care oferă peisaje nemaiîntâlnite în alte zone sau pe alte şosele montane din ţară şi din Europa. Cabanierii şi localnicii din Novaci, Baia de Fier, Crasna sau Polovragi depind din ce în ce mai mult de traficul pe Transalpina. Primii oferă cazare şi masă turiştilor, ceilalţi vând produse tradiţionale pe marginea şoselei şi au de la un an la altul tot mai mulţi cumpărători.

Redeschiderea DN 67 C a fost amânată de patru ori până acum de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Sursa foto: gds.ro

De același autor

Related Articles