[FOTO-AUDIO] Radio România Reşiţa a emis pe undele copilăriei. Reporterii au “dăruit” zâmbete copiilor nevoiaşi

Să fii copil înseamnă să nu ai griji, greutăţi sau gânduri pentru ziua de mâine. Înseamnă să ai imaginaţie nelimitată şi zâmbet pe faţă în orice moment.

Există însă şi cazuri în care lucrurile nu stau chiar aşa… Există copii care nu ştiu ce este fericirea, care nu au parte de jucării scumpe, ce să mai vorbim de serbarea unei zile de naştere…

Radio România Reşiţa, din grijă pentru cei mai puţin norocoşi a decis să repete acţiunea „Dăruieşte un zâmbet”. Reporterii au decis să petreacă ziua de 1 iunie alături de copiii de la Fundaţia Humanitas Pro Deo Caraş-Severin, copii care provin din familii nevoiaşe din cartierele urbei.

Aşadar o zi plină. Prima oprire – cinematograful Dacia din Reşiţa. Cei mici au vizionat prima animaţie realizată în România, „Strada Speranţei” sau „Mercy Street”. Filmul 3D prezintă aventurile unui băieţel care ajunge din întâmplare într-o altă lume, acolo unde îl găseşte pe maleficul Marcus, cel care încearcă să fure toată muzica de pe Pământ pentru a o transforma în energia care să îl facă nemuritor. Micuţul Lorenz va trebui să lupte împotriva sa pentru a păstra muzica în lume şi a salva omenirea.

Şi aventura este departe de a se încheia. Cei mici s-au putut bucura de o călătorie distractivă cu „Autobuzul copilăriei”, decorat corespunzător unei petreceri de ziua lor. Picturi pe faţă, baloane colorate şi multe alte surprize pregătite de Centrul de Voluntariat din Reşiţa.

Cei mici, însoţiţi şi de reporterii Radio România Reşiţa şi de clovnul vesel, au vizitat şi grădina zoologică “Ion Crişan” din Reşiţa, unde toţi copiii urbei au beneficiat astăzi de intrare gratuită.

 

Moto: „Autobuzul copilăriei”

Lumea aceasta a amintirilor din copilărie, a vorbelor şi a jocurilor pe care le născoceam mi se va părea, mereu, dureros mai adevărată decât cealaltă lume. – Antoine de Saint-Exupery

Hai mai bine despre copilărie să povestim, căci ea este veselă şi nevinovată şi drept vorbind, acesta-i adevărul, iar copiii au nevoie mai mult de modele decât de critici.

Astăzi Radio Reşiţa a emis pe undele copilăriei.Întreaga echipă a luat interviuri inocenței, a ridicat în eter jocul, voia bună şi un curcubeu de speranţe prins în jurul zâmbetului de copil.

Şi au fost încoronate peste 50 de zâmbete de copii cu aura bucuriei !

Aventura cu „Autobuzul copilăriei” a culminat printr-o vizită la Grădina Zoologică din oraş. Însoţiţi de reporteri şi clownul vesel, copii au inundat atmosfera cu bucuria lor. Dacă pe drept se spune ca doar copiii şi animalele simt sufletul oamenilor, ei bine astăzi echipa radio a primit, în prima zi de cireşar IUBIREA lăcrimată din ochii inocenţei. Nici un cuvânt din lume, nici o silabă nu pot însera uimirea, duioşia şi fericirea acestor clipe, trăite împreună!

Echipa noastră a dăruit şi a dobândit credinţa că din aparent lucruri mărunte poţi păstra copilăria, fiindcă este cadoul pe care viața ni-l dă.

“Aşa eram eu la vârsta cea fericită şi aşa cred că au fost toţi copiii, de când îi lumea şi pământul, măcar să zică cine ce-a zice”, spunea Ion Creangă .

Traseul bucuriei a fost continuat de „Autobuzul copilăriei”, care i-a adus pe micuţi la Centrul Social de Zi al Fundaţiei Umanitare Pro Deo Caraş-Severin, unde joaca a continuat alături de reporteri şi de tinerii de la Centrul de Voluntariat Reşiţa!

Un picnic improvizat și plin de surprize culinare a răsfățat burticile micuților, pentru ca apoi muzica, poeziile, jocurile ascunse prin buncărele amintirilor noastre s-au deconspirat în nostalgia momentului şi-au pornit desculţe pe caldarâmul zilei, pe ritmuri zglobii, adulmecând parcă pentru prima oară nevoia de-a „mării porţia de Iubire ce-a lăsat-o Dumnezeu pe pământ”!

Sper ca această zi să nu fie singura cea mai fericită din viața acelor copii…ochii lor triști ascund povesti fără zâne și cavaleri”, este concluzia Valentinei Adam, motiv pentru care ne-am propus sa le fim cât mai des aproape, fiindcă ultima lor intrebare, a fost de-o sinceritate dureroasă: Când vă întoarceţi la noi ?

Curând, săptămâna viitoare, vom merge împreună la un spectacol pentru copii al Teatrului de Vest şi aşa cum spunea Căpitanul nostru de echipă, Laura Sgaverdea, vom rămâne alături de aceşti copii, le vom creşte amintirile acestei vârste frumos, prin litera cărţilor, prin întâlniri de suflet, excursii, conturându-le vlăstarul viitorului în căuşul senin al iubirii!

Laura, Mirabela, Cristina, Daiana, Andreea, Valentina, Alexandra, Anca, Hardy, Alex, Bogdan, Ovidiu, Vali, Miţă, Cosmin, Lucian, alături de colegii din studio, Alina şi Alin, au fost temerari prin ungherele inocenţei, jucăndu-se alături de micuţii a căror soartă, poate că nu le-a dat şansa să cunoască miezul adevăratei copilării care este şuvoiul de apă ce izvorăşte limpede şi curat din adâncurile fiinţei şi la care omenirea aleargă fără încetare să-şi potolească setea idealurilor sale de dragoste, de bunătate, de frumuseţe, de perfecţiune.

Motto :

Copilăria durează toată viaţa. Ea se întoarce mereu pentru a însufleţi secţiuni mari ale vieţii de adult. Copii ne-au ajutat să găsim copilăria vie din noi, această lume permanentă, durabilă, de neclintit.

 Echipa Radio Reșița

 

De același autor

Related Articles