Gimnastică artistică: Marian Drăgulescu a cucerit argintul european şi la sărituri

 

Sportivul român Marian Drăgulescu (35 ani) a cucerit medalia de argint în finala de la sărituri, duminică, la Campionatele Europene de gimnastică artistică masculină de la Berna, după ce câteva ore mai devreme obţinuse şi argintul la sol.

Drăgulescu a avut o medie de 15,316, după 15,433 la prima săritură şi 15,200 la a doua. Românul a fost la egalitate cu armeanul Artur Davtian (15,316), care a luat şi el argintul. Medalia de aur a fost adjudecată de ucraineanul Oleg Verniaev, cu media de 15,399 puncte.

Marian Drăgulescu a câştigat duminică şi medalia de argint în finala de la sol, cu 15,333. El a fost devansat de rusul Nikita Nagornîi, 15,566, în timp ce medalia de bronz a revenit israelianului Alexander Shatilov, 15,300. La ediţia de anul trecut a Europenelor, titlul la sol a fost cucerit de britanicul Kristian Thomas.

Marian Drăgulescu (35 ani) obţinuse în calificări a treia notă la sol, 15,033, şi a opta medie la sărituri (14,745). Drăgulescu mai avea la sol trei titluri, două medalii de argint şi una de bronz la Europene, precum şi patru titluri mondiale şi o medalie olimpică de argint. Drăgulescu, gimnast calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, are la sărituri patru titluri mondiale, două medalii de argint şi trei titluri europene.

Marius Berbecar şi Andrei Muntean vor evolua duminică în finala de la paralele.

AGERPRES

Foto: www.ziarelive.ro

De același autor

Related Articles