[FOTO-AUDIO] Kirchweih la Steierdorf, în duminica Sfintei Treimi, pentru a 143-a oară

Etnicii germani din cartierul Steierdorf, aparţinător oraşului Anina din judeţul Caraş-Severin, au marcat duminică, 22 mai tradiţionala sărbătoare a Kirwai-ului (Kirchweih), sărbătorit anul acesta pentru a 143-a oară de la sfinţirea lăcaşului de cult.

În cadrul evenimentului, care constituie hramul bisericii romano-catolice “Preasfânta Treime” din localitate, a avut loc: alaiul festiv, ridicarea pomului, prezentarea de dansuri populare germane a grupurilor etnicilor din Banatul montan, sfânta liturghie solemnă concelebrată de parohul Martin Jäger şi părintele invitat Varga Janos din Reşiţa, licitarea pomului de Kirwai şi tombola anuală.

Reporterul Radio Reşiţa, Hardy Cvoica, consemnează:

Plecarea în alaiul festiv de la biserica romano-catolică din cartier spre piaţa agroalimentară s-a consumat de la ora 10.30, urmată de ridicarea pomului de Kirwai.

De la ora 12.30 pe platoul din faţa Casei de cultură din cartier, sediul Forumului german din localitate, s-a desfăşurat un amplu program artistic susţinut de grupe culturale ale etnicilor din Banatul de Munte din: Deta, Reşiţa, Tirol şi Anina alături de fanfarele din Râţişor, Serbia şi Steierdorf din oraşul cărăşan Anina.

Sfânta Liturghie a fost înrămată muzical de corul biseriici din Steierdorf şi corala de femei “Franz Stürmer” a Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin.

Evenimentul, ajuns la cea de-a 143-a ediţie a hramului lăcaşului de cult romano-catolic din Steierdorf s-a încheiat cu tradiţionalul bal de Kirwai, de la ora 18.00 la Casa de cultură din cartier.

Iată aici programul evenimentului:

program(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles