[AUDIO-FOTO] Tineri premiați la Reșița. Peste 100 de adolescenți sunt oficial cetățeni majori

În România o persoană este considerată ca fiind majoră dacă a împlinit vârsta de 18 ani. Majoratul este reprezentat de momentul atingerii acestei vârste și de trecerea din faza de adolescent în faza de adult. De multe ori, persoana în cauză sărbătorește aceasta printr-o petrecere.

Împlinirea vârstei de 18 ani este una dintre cele mai marcante perioade ale adolescenței, dacă nu chiar cea mai importantă. Devenim responsabili de propriile noastre fapte și facem cunoştiinţă cu părțile bune sau mai puțin bune ale vieții.

Majoritatea tinerilor nu se gândesc din start la aceste lucrui când aud de majorat, ci pe primul loc este permisul de conducere și faptul că, legal au voie sa consume alcool.Chiar dacă din punct de vedere legal avem mai multe drepturi printre care și cel de a vota și de a ne exprima opinia si preferințele politice, nu trebuie să uităm că suntem încă copii și ar fi bine să ascultăm și de sfaturile părinților în luarea deciziilor viitoare.

Această ocazie a fost și motivul pentru care peste 100 de tineri care au împlinit vârsta majoratului de curând au fost felicitați și premiați astăzi de către reprezentanții Primăriei Reșița.Le-au fost înmânate câte o diplomă de cetățean major și bilete la film.Am fost alături de tinerii majori resițeni și am aflat cum se simt acum la 18 ani.

(Alexandru Galbenu)

De același autor

Related Articles