[FOTO-VIDEO-AUDIO] Aplauze pentru pianistul Daniel Goiţi şi laureaţii celei de-a III-a ediţii a Festivalului Internaţional “Sabin Păutza”

 

Cea de-a 3-a ediţie a Festivalului Internaţional “Sabin Păuţa” 2016,  desfăşurată în perioada 4 – 8 mai, s-a încheiat ieri seară cu Gala Laureaţilor şi Concertul extraordinar susţinut pe scena Sălii Lira a Liceului de Arte din Reşiţa de pianistul Daniel Goiţi şi Noua Orchestră Transilvană din Cluj-Napoca sub bagheta maestrului Sabin Păuţa. La închiderea ediţiei, amfitrioana manifestării, Camelia Duca a precizat:

După concertul de închidere a festivalului care îi este dedicat, ilustrul compozitor şi dirijor Sabin Păuţa a declarat:

La concursul de interpretare pianistică şi compoziţie au mai fost premiaţi:

La Categoria A:

Maria Patricia Roşca şi Iasmina Maria Teslevici de la Şcoala Gimnazială de Muzică “Filaret Barbu” din Lugoj care au obţinut fiecare câte o menţiune,

Noris Mihai Kovacs de la Liceul de Arte “Sabin Păutza”din Reşiţa – premiul al III-lea,

Anamaria Muntean Peia de la Şcoala Gimnazială de Muzică “Filaret Barbu” din Lugoj – Premiul al II-lea şi

Kieszvimmer Andrei de la Liceul de Arte “Sabin Păutza” din Reşiţa şi Ioana Miruna Ropotin de la Şcoala de Arte “Play” din Sibiu au fost recompensaţi cu Premiul I.

La Categoria C:

Evangeline Asoltanei de la Colegiul Naţional de Arte “Ion Vidu” din Timişoara – Premiul I, care ne-a împărtăţit din emoţiile ei:

La Categoria E – pian la 4 mâini

Daiana Dumitru şi Valentina Cernescu de la Liceul de Arte “Sabin Păutza” din Reşiţa au primit premiul I.

Micuţa Emanuela Briones Şerbănaţi Villalva din Reghin, cea care a obţinut trofeul şi medalia F.I.S.P. a concurat la Categoria A şi a cucerit nu doar inimile juraţilor, ci şi pe cele ale publicului reşiţean, ea interpretând în Gala laureaţilor o lucrare de Beethoven, prezentată în concurs, respectiv prima parte din Sonata Op.49 Nr.2. Are 8 ani şi studiază pianul doar de 2 ani, aşa cum ne-a povestit într-un scurt interviu:

Câţiva dintre membrii juriului ne-au împărtăşit impresii despre nivelul de pregătire şi seriozitatea concurenţilor:

Pianistul Daniel Goiţi – prof.univ.dr. la Acedemia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, care a susţinut şi concertul de închidere al festivalului (Concertul pentru pian şi orchestră Op.15 nr.1 în Do major de L.V.Beethoven), din nou aceasă, în oraşul natal:

Conf.univ.dr.Ioana Raluca Voicu-Arnăuţoiu din Marea Britanie, autoarea expoziţiei “Muzicieni în arhiva C.N.S.A.S.” vernisată vineri seara:

Conf.univ.dr.Sorin Dogariu de la Universitatea de Vest Timişoara – pianist concertist:

Prof.dr.Eugen Dumitrescu din Bucureşti – pianist concertist:

Publicul reşiţean i-a aplaudat cu mult entuziasm pe artiştii mici şi mari, dovedind încă o dată că ştie să fie o gazdă bună, să răsplătească şi să preţuiască valorile.

Dacă suntem sau nu în faţa unui nou “fenomen Ursuleasa”, de ce nu Clara Haskil, putem intui, însă, cu siguranţă doar timpul, persevernţa şi seriozitatea copiilor, dar şi grija părinţilor vor conta să se manifeste. De talente nu ducem lipsă, profesori de asemenea, cât despre valori şi modele, galeria e mai mult decât bogată în nume de rezonanţă. Iar Reşiţa poate deveni prin acest festival un punct de reper. (Alexandra Gorghiu)

 

 

De același autor

Related Articles