Yoghinii integrează Băile Herculane în absolut! Număr redus de membrii MISA

În staţiunea Băile Herculane se desfăşoară în această perioadă şi până în data de 9 mai Tabăra internaţională de yoga a Mişcării pentru Integrare Spirituală în Absolut (MISA), la care sunt prezenţi participanţi atât din ţările europene, cât şi din America de Nord şi Centrală, America de Sud, Asia şi Oceania. Până în prezent nu sunt mai mult de 1200 de participanţi la această tabără, deşi organizatorii mizau pe prezenţa a peste 3000 de adepţi ai MISA şi însoţitorii acestora.

Programul taberei cuprinde meditaţii, spirale, conferinţe, concerte de muzică şi piese de teatru, care vor avea loc la Sala mare Casino, Cinematograful Dacia şi pe platoul Coronini, din apropierea staţiunii Băile Herculane. “Anul acesta sunt şase exemplificări cu şase atribute dumnezeieşti, ele sunt date şi în programul nostru de vacanţă şi acesta este elementul de noutate al taberei din acest an”, ne-a precizat Costi Cojocaru – purtătorul de cuvând al taberei.

Pentru păstrarea ordinii pe durata manifestărilor acţionează şi forţe ale poliţiei şi jandarmeriei. “Poliţiştii noştri, împreună cu efectivul postului de jandarmi din Băile Herculane şi un detaşament mobil de la IJJ Timiş vor acţiona pe raza staţiunii pentru ca aceste manifestări să se desfăşoare în linişte şi siguranţă”, ne-a declarat subcomisarul Radu Ştefan – comandantul Poliţiei oraşului Băile Herculane. Dealtfel, aceste acţiuni sunt apreciate de organizatori, ne spunea Costi Cojocaru: “Cu autorităţile locale colaborăm foarte bine, dânşii au fost foarte deschişi, plecând de la domnul viceprimar la directorii de hoteluri şi inclusiv Poliţia şi Jandarmeria. Chiar i-am rugat să ne sprijine în acţiunile noastre, fiindcă noi suntem foarte paşnici, venim aici de peste două decenii şi niciodată nu au fost probleme şi, evident, nici în acest an nu dorim să avem probleme! Dânşii au înţeles acest lucru, le mulţumim foarte mult şi pe această cale şi le urăm sărbători fericite!’

Prezenţa yoghinilor reprezintă, în mod tradiţional, deschiderea sezonului turisticpe Valea Cernei, iar localnicii consideră benefică desfăşurarea taberei de yoga în Băile Herculane. “Grupul de yoga deschide sezonul turistic şi imediat se vede mişcare în oraş se simte agitaţie multă, toată lumea are de lucru!”, ne spunea un localnic, aspect întărit de o altă locuitoare a staţiunii: “De fiecare dată ne bucurăm de venirea lor, este ca o gură de oxigen, pentru că până la 1 mai, când vin cei cu tabăra MISA, la noi sezonul este puţin cam lent, este un flux de turişti mult mai scăzut decât în perioada de vară. Sunt oameni extraordinari şi ne bucurăm că vin!”.

Cele mai aşteptate sunt spiralele de pe Platoul Coronini, însă vremea din aceste zile, cu ploaie şi puţin rece, nu prea este prielnică desfăşurării acţiunilor în aer liber! “Prima spirală a avut loc chiar ieri, a fost o spirală cu sufletul neamului românesc şi, prin rezonanţă, noi am urmărit să trăim în comuniune, să aducem în sufletele noastre acest spirit pur românesc! Următoarele spirale vor fi dispuse cam una la două zile şi vor mai fi încă cinci spirale, cel puţin”, ne-a precizat purtătorul de cuvând al taberei.

Numeroşi participanţi la tabăra de yoga vor fi prezenţi la slujbele din noaptea Învierii care vor fi săvârşite la bisericile şi mănăstirea din staţiunea Băile Herculane, iar alţii vor participa la spectacolul de teatru care se va desfăşura în aceeeaşi noapte pe Platoul Coronini, dacă vremea va permite!

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles