Monica Ghiurco este din nou propunerea Consiliului de Administraţie al TVR pentru funcţia de Preşedinte–Director General

Monica Ghiurco este propunerea Consiliului de Administraţie (CA) al TVR pentru funcţia de Preşedinte–Director General (PDG), obţinând joi votul a şapte membri din total de 13. Cinci au susţinut-o pe Irina Radu, Christel Ţopescu nu a primit niciun vot, iar unul dintre membrii CA şi-a anulat votul, scrie Mediafax.

Joi, 28 aprilie, a avut loc o nouă întrunire a Consiliului de Administraţie (CA) al TVR pentru o nouă propunere privind conducerea televiziunii publice, potrivit unor surse din cadrul instituţiei.

Propunerile au fost Monica Ghiurco, Irina Radu, Christel Ţopescu. La fel cum s-a întâmplat şi în urma întrunirii din 6 aprilie, Ghiurco a fost susţinută prin vot de către şapte membri. Cinci au votat-o pe Irina Radu, iar Christel Ţopescu, propus de alt membru al CA, nu a obţinut niciun vot. De asemenea, unul dintre membrii CA şi-a anulat votul.

Propunerea va fi trimisă în scris către Parlament. Monica Ghiurco urmează să fie audiată în Comisiile reunite de Cultură, urmând ca validarea să fie supusă votului în plenul reunit al celor două Camere, cel mai probabil, după sărbătorile Pascale.

Reamintim că, pe 11 aprilie, aceeaşi Monica Ghiurco a fost avizată negativ de comisiile reunite de cultură ale Parlamentului. În aceeaşi zi a fost respinsă şi de către Parlament.

Aceasta a reprezentat a doua propunere făcută de Consiliul de Administraţie al TVR care a fost respinsă, având în vedere că pe 29 martie, Parlamentul a respins validarea lui George Orbean.

Monica Ghiurco a fost reporter, prezentator de ştiri, moderator de talk-show, producător şi realizator de emisiuni de politică internă în cadrul TVR.

Cele mai citite

Related Articles