[FOTO-AUDIO] Consiliul Judeţean Caraş-Severin a ajuns în bătaia vântului

Situaţie fără precedent în Caraş-Severin.

Începând de mâine, 22 aprilie, Consiliul Județean va rămâne fără conducere. Vicepreşedintele Ilie Iova va demisiona pentru că îşi va depune candidatura la primăria Caransebeş din partea altui partid (PSD) decât cel pe listele căruia a obţinut mandatul (PNL). În ședința de astăzi, consilierii judeţeni nu au reuşit să propună un alt vicepreşedinte. Grupul consilierilor PNL şi PSD nu au avut nicio propunere şi nici nu au participat la vot. Copreşedintele liberal Marcel Vela a anunţat încă de acum două săptămâni că PNL nu va face propuneri. Consecvenţi au fost şi consilieri PSD, spune liderul grupului, Ion Spânu.

„În 2012 nu am avut propunere de candidat. Grupul liberal şi-a pus toată conducerea Consiliului Judeţean, de la preşedinte, la cei doi vicepreşedinţi, preşedinţii de comisii. Fiind consecvenţi, lăsăm la îndemâna liberalilor să-şi pună conducerea la Consiliul Judeţean”.

 

Ioan Spanu 2

Vicepreşedintele demisionar, Ilie Iova, spune că situaţia nu e chiar atât de gravă. „Am convingerea că probleme vor fi rezolvate. Sunt încă în funcţie 28 de consilieri, consider eu, responsabili, care pot conduce judeţul. Cu dreptul de semnătură e o problemă. Am înţeles că ministerul ar putea să dea o derogare prin care ordonator de credit să poată fi viitorul vicepreşedinte sau secretarul judeţului”, a precizat Iova.

 

cns j

În şedinţa de consiliu, a fost şi un moment stânjenitor. Consilierul independent Matei Olimpiu Vinicius Armaş Cioflec s-a autopropus în funcţia de vicepreşedinte, dar a fost votat de doar 5 colegi, dintr-un număr de 28. Acesta s-a supărat şi a anunţat că va demisiona şi el.

 

Matei Armas

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles