Primăria Reşiţa a modificat proiectul cadru al contractelor

Consilierii locali din Reșița nu mai vor ca Primăria să piardă procese în instanță din cauza modului de încheiere a contractelor. Până acum pentru acelaşi lucru au existat forme de contract diferite, fapt care a atras de la sine şi consecinţe în instanţă. Viceprimarul Ioan Crina spune că au fost aprobate regulamente unitare:

„De câteva luni muncim la Patrimoniu, unde avem şi jurişti puţini, vizavi de proiectul cadru al contractelor. Eu vreau ca tot ce înseamnă un tip de contract cu acelaşi obiect în Primăria Reşiţa să aibă acelaşi conţinut. Dacă e un contract de vânzare de terenuri, să fie identic pentru toţi cei cu care încheiem un asemenea document, dacă e unul de închiriere, să fie la fel pentru toată lumea. Fiindcă am avut probleme în instanţă, din cauza faptului că, de-a lungul timpului, au fost amendate contractele, au fost anumite cauze pe care le-am pierdut. Acum am rezolvat o mare parte din ele, cred că în jur de 75-80%“.

Consilierii locali au aprobat modele pentru închirierea terenurilor, a sălilor de sport aparţinând şcolilor, pentru vânzarea-cumpărarea terenurilor concesionate, închirierea spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuit, precum şi pentru închirierea locuinţelor din fondul de stat, sociale şi ANL.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles