Povestea fetei violate şase ore în curtea şcolii: A fost cel mai negru coşmar şi nimeni nu m-a ajutat

Fata a fost trimisă la alimentară – să cumpere pâine – de mama ei. Numai că acolo l-a întâlnit pe agresor şi pe încă doi amici de-ai acestuia. Când a văzut-o, agresorului i-a încolţit în minte un plan. Încurajat de ceilalţi doi prieteni, băiatul de 19 ani a pus mâna pe fată şi a început să o târască sub uralele amicilor: „Ia-o! Ia-o, mă! Du-o acolo!”. Iniţial, aşa cum povesteşte mama ei, copila a reuşit să fugă la o altă alimentară, unde a cerut ajutor. Nu a fost băgată în seamă. Agresorul, pe numele lui Dan Trandafir, a reuşit să o ducă în curtea şcolii, acolo unde a început cel mai negru coşmar al fetei. Bătută şi violată, fata a încercat să scape. A şi reuşit, pentru scurt timp, numai că agresorul a prins-o înainte să ajungă undeva unde putea fi văzută şi auzită. Până la ora 3:30, când fata a ajuns acasă, a fost siluită de adolescentul de 19 ani.

„Dacă nu stătea cum voia el, o bătea. La ora 21 sau 21.30 am trimis-o la alimentară. Nu mai ţin minte exact cât era ceasul, ştiu că era şi un scandal pe stradă şi era şi Poliţia. La alimentară erau trei indivizi. Unul dintre ei, agresorul a prins-o pe fată. Ceilalţi doi îi spuneau: «Ia-o! Ia-o, mă! Du-o acolo!». În spatele şcolii au dus-o, dar de la alimentară o fugit la o alta, înainte să o ducă la şcoală şi nu a primit ajutor, deşi a cerut. De acolo a târât-o. Numai unul, pentru că ceilalţi doi stăteau prin zonă şi păzeau să nu vadă cineva că a luat-o. A dus-o la şcoală, a băgat-o prin spatele şcolii, printr-un gard rupt. Acolo a început şi a bătut-o şi a violat-o. Dacă nu făcea ce spunea el, să stea cum voia el, atunci o bătea. A încercat de câteva ori să fugă. Când a scăpat, a fugit după ea, a prins-o şi iar a dus-o înapoi la locul faptei. I-a rupt hainele, chiloţii…”, a povestit mama fetei.

Nu a vrut să spună ce a păţit

Mama fetei a căutat-o înnebunită pe străzile din Sînicolau Mic. Nu a găsit-o. Fata avea să fie adusă acasă, conform spuselor femeii, chiar de către agresor. „Agresorul a adus-o acasă la ora 3.30 dimineaţa. Când am văzut-o… Eu o căutam pe străzi, o căutam cu sora mea împreună şi cu copilul meu de 13 ani. Când am văzut-o, era speriată, tremura şi zbiera «Mamă! Mamă!». Nu a vrut să-mi spună ce a păţit. Nici la anchetatori nu a vrut să spună pentru că o să o vadă o lume întreagă, o văd colegele ei, că va fi bârfită”. Dincolo de suferinţa fizică, de bârfe şi de răutatea oamenilor, copila va avea o perioadă grea de parcurs: luni, poate ani de zile de consiliere psihologică.

Povestea gardului

Cum a fost posibil ca minora să fie violată chiar în curtea unei unităţi de învăţământ? În primul rând, pentru că gardul de lemn care ar trebui să împrejmuiască curtea şcolii este ca inexistent. Gardul a fost montat chiar înainte de venirea iernii, dar pe măsură ce frigul s-a înteţit, lemnele din care era alcătuit gardul au început să dispară, luate de cei care aveau nevoie de foc în casă. Gardul cel vechi, din beton, a fost dărâmat pentru că reprezenta un pericol pentru oricine trecea pe lângă el. În al doilea rând, la unitatea de învăţământ nu există pază umană, doar camere de supraveghere. Este posibil ca acestea, dacă funcţionau în acel moment, să fi înregistrat violul. „Este regretabil că în curtea şcolii s-a întâmplat acest incident nedorit. Este posibil să se întâmple oricând din cauză că nu avem niciun fel de pază umană, singura pază de la şcoală sunt camerele de luat vederi care funcţionează pe interiorul şi exteriorul şcolii. Se poate întâmpla oricând deoarece gardul de pe strada Frumoasă este demolat. Acel gard a fost un pericol public şi am fost nevoiţi să îl demolăm. Primăria ne-a aprobat banii pentru reconstrucţia gardului, dar din cauză că actele nu sunt în regulă pentru şcoală, mă refer la CF, nu am putut să facem construcţie şi nici Primăria nu a putut să ne elibereze autorizaţie de construcţie. În concluzie, a fost făcut un gard din lemn, improvizat, care pe timpul iernii, când a nins şi a fost foarte frig, a fost furat în proporţie de 70 la sută, iar în momentul de faţă nu avem posibilitatea să îngrădim curtea”, a precizat Ionel Nincu, directorul Şcolii Gimnaziale „Adam Nicolae” din Sînicolau Mic.

Directorul şcolii gimnaziale din Sînicolau Mic a spus că i s-a promis că poliţiştii locali vor patrula în zonă, având în vedere starea gardului de lemn. „Ni s-a promis că vor patrula agenţii de la Poliţia Locală. O fac foarte rar şi câteodată deloc”, a conchis directorul şcolii.

Sursa: aradon.ro

Cele mai citite

Related Articles