Ponor și Bulimar n-au mai evoluat în finalele pe aparate

Sportivele române Cătălina Ponor și Diana Bulimar nu au mai evoluat în finalele pe aparate, luni, la turneul preolimpic de la Rio de Janeiro, după ce echipa feminină de gimnastică artistică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice.

”Știu că azi e ziua finalelor și mi-ar plăcea să concurez din nou și să simt din nou dragostea voastră, dar din nefericire nu o voi face. Am decis noaptea trecută să nu mai concurez, corpul și mintea mea sunt prea obosite, am dat tot ce am putut în concursul pe echipe și acum am nevoie să mă odihnesc și să mă liniștesc, să mă gândesc ce voi face de aici înainte. Vă mulțumesc pentru susținerea voastră, înseamnă foarte mult pentru mine”, a scris Ponor pe contul său de Instagram într-un mesaj adresat fanilor săi, chiar înaintea finalelor de luni.

Cătălina Ponor era calificată în finala de la bârnă, unde Diana Bulimar era a treia rezervă. Ponor și Bulimar trebuiau să participe și în finala de la sol.

Echipa feminină de gimnastică artistică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, duminică, după ce a terminat pe locul 7 la turneul preolimpic de la Rio, în condițiile în care doar primele patru clasate merg la Olimpiadă.

Această contraperformanță vine după ce și echipa masculină a ratat, sâmbătă, calificarea la JO 2016 (5-21 august). România a participat cu echipa de gimnastică feminină la toate edițiile Jocurilor Olimpice după 1968 (Ciudad de Mexico).

Gimnastica artistică este sportul care a adus României cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice, 25 de aur, 20 de argint și 26 de bronz.

România avea deja un sportiv calificat individual la JO 2016, Marian Drăgulescu, datorită medaliei mondiale de argint de la sărituri. Atât băieții, cât și fetele vor primi câte un loc nenominal pentru probele individuale de la Rio, după ratarea calificării echipelor.

Sursa Foto:thegymter.net

Cele mai citite

Related Articles