Au început demersurile pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca. Biserica Ortodoxă verifică minunile făcute de Sf. Ardealului

Episcopia Devei şi Hunedoarei a început demersurile pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca.

Sâmbătă 16 aprilie, la sediul Episcopiei s-a desfăşurat prima şedinţă de lucru a comisiei teologice mitropolitane speciale care cercetează viaţa şi activitatea părintelui, urmând ca la finalul cercetărilor, concluziile să fie prezentate capilor Bisericii Ortodoxe Române, care vor lua o decizie în aceste sens. Comisia este condusă de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, alături de alţi doi ierarhi, Preasfinţitul Daniil, Episcopul Daciei Felix şi Preasfinţitul Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, din componenţa comisiei mai fac parte preoţi-profesori doctori în teologie.

Părintele Arsenie Boca este supranumit de credincioşi Sfântul Ardealului, chiar dacă nu a fost canonizat de biserică. Mănăstirea Prislop, locul unde părintele îşi doarme somnul de veci, a devenit pentru credincioşi unul dintre cele mai importante puncte de pelerinaj din ţară. Zilnic, oamenii vin să se închine la mormântul Părintelui Arsenie Boca, iar în zilele de sărbătoare, numărul pelerinilor ajunge la câteva mii pe zi.

Sursa: mesagerulhunedorean.ro

Foto: youtube

Cele mai citite

Related Articles