Spitalul Municipal din Lugoj este “îngropat” în datorii. Cele mai mari restanţe sunt la medicamente

Spitalul municipal din Lugoj nu a scăpat de datorii, având debite de peste 1,4 milioane de lei, datorii la furnizorii de bunuri şi servicii medicale.

Dintre acestea, cele mai mari datorii s-au înregistrat la furnizorii de medicamente, 175.825 de lei. În continuare, în ordinea mărimii sumelor datorate, se situează restanţele la materiale sanitare (91.108 lei), reactivi (56.532 lei) şi la dezinfectanţi – 27.402 lei. Alte restanţe sunt înregistrate la capitolul bunuri şi servicii prestate către unitatea spitalicească lugojeană, cum ar fi serviciile de întreţinere şi reparare a aparaturii medicale. Acestea sunt în valoare totală de 200.205 lei. “Pe primele două luni ale anului 2016 se constată o uşoară creştere a nivelului datoriilor, din cauza preţului utilităţilor, care este mai mare pe timp de iarnă. Gazul consumă peste un milion în această perioadă, iar curentul, apa-canal consumă cam 150.000 de lei pe lună.

Datorii se acumuleză şi la serviciile care apar peste contractul cu Casa Judeţeană de Sănătate din anul 2015, cum ar fi cele de service – aparatura medicală”, spune ec. Liviuţa Crista, director economic al Spitalului Municipal Lugoj. (Ion Moldovan)

Cele mai citite

Related Articles