Percheziţii la Herculane. DIICOT anchetează devalizarea staţiunii, cum a ajuns Perla Banatului să fie o ruină

Percheziţii de amploare în judeţul Caraş-Severin. Procurorii DNA au descins în această dimineaţă în Băile Herculane, fiind vizate persoane care “au contribuit” la devalizarea staţiunii, între care omul de afaceri Iosif Armaş. Acestea sunt acuzate de săvârșirea infracțiunilor de delapidare, spălare de bani, grup infracțional organizat și abuz în serviciu.

Mai exact, Iosif Armaş, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație al HERCULES SA, acționar și administrator special al ARGIROM INTERNAȚIONAL SA este acuzat că ar fi vândut ilegal mai multe clădiri, majoritatea hoteluri, de exemplu Roman, Decebal, Afrodita, Diana, Hercules şi Ferdinand.

Procurorii vor să afle modul în care Argirom International SA a acționat după ce a cumpărat pachetul majoritar de la Hercules SA, compania care deținea majoritatea hotelurilor din stațiunea Băile Herculane.

Alte imobile înstrăinate în mod fraudulos sunt o pădure în Domogled cu Fabrica de Gheaţă; pădure la Cerna cu restaurant Grota Haiducilor, clădire IBTH – birouri, clădire Băi Termale Apollo, clădire Baia Termală Hebe, spital pentru militari şi ofiţeri – Pavilion 4, sanatoriul medical Balnear – Pavilion 3 (actual Hotel Apollo), imobilul Băile Neptun, complex de edificii – Cazinou, Sanatoriul Militar cu curte şi baie pentru militari.

Nu scapă de anchetă nici Filip Răiescu – director general al HERCULES SA și Adamescu Gavril – director Economic al HERCULES SA.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au loc inclusiv în Bucureşti, iar atât Iosif Armaş, cât şi alte 21 de persoane vor fi aduse la audieri la sediul DIICOT Caraş-Severin. Prejudiciul în acest dosar se ridică la 30 de milioane de euro.
Iosif Armaş este originar din comuna Luncaviţa, judeţul Caraş-Severin şi a fost şi deputat PSD de Caraş-Severin.
Întreaga aventură a început în 2001 când Ministerul Turismului a vândut către SC Argirom SA, firmă deţinută de Iosif Armaş, SC Hercules Băile Herculane, companie ce deţinea cele mai multe şi importante unităţi de turism din staţiunea de pe Valea Cernei. Problemele au apărut trei ani mai târziu, când Iosif Armaş nu şi-a mai respectat contractul de privatizare. Omul de afaceri apărea însă în topurile Forbes ca unul dintre cei mai bogaţi români. În 2011 majoritatea hotelurilor din staţiunea Băile Herculane sunt vândute la bucată spre diverse persoane fizice.
Vom reveni cu informaţii.

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles