Ziua internațională a animalelor fără stăpân

În fiecare an, la 4 aprilie, este marcată Ziua internațională a animalelor fără stăpân.

Istoria acestei zile a început în toamna anului 2010, când aproximativ o sută de organizații olandeze preocupate de situația animalelor fără stăpân au organizat prima conferință națională dedicată acestei probleme.

Cu acea ocazie, participanții au ales ziua de 4 aprilie pentru a lansa un semnal de alarmă și, totodată, un apel la compasiune, la nivel mondial, față de situația deplorabilă în care se află cele peste 600 de milioane de animale ale străzii din întreaga lume, fie ele câini, pisici, păsări, cai sau măgari.

Data nu a fost aleasă întâmplător, ci la exact o jumătate de an de la aniversarea Zilei mondiale a animalelor, din 4 octombrie, spune ambasadorul evenimentului celebrul dresor de câini Cesar Millan.

Printre manifestările organizate la nivel naţional de 4 aprilie se numără acțiuni de sterilizare gratuită a animalelor fără stăpân, încurajarea adopțiilor, găsirea de soluții împreună cu autoritățile locale.

În mediul on-line, cei care au adoptat un cățel, o pisică sau orice alt animal de pe stradă sau din adăposturi sunt încurajați să povestească modul în care li s-a îmbogățit viața și să posteze fotografii cu noii lor prieteni. (AGERPRES)

Sursa foto: WIOCA

De același autor

Related Articles