Cesare Maldini, un fotbalist legendar al AC Milan a murit la vârsta de 84 de ani

Cesare Maldini, un fotbalist legendar al clubului de fotbal AC Milan, a murit la vârsta de 84 de ani, informează Gândul.

Acesta s-a născut la Trieste, pe data de 5 februarie 1932 şi a fost un simbol al Milanului, pentru care a jucat în perioara 1954-1966 (347 de partide şi 3 goluri; a câştigat 4 titluri, o Cupa Latină).
Cesare Maldini a fost cel care a ridicaţ ca şi căpitan la AC Milan, prima Cupă a Campionilor Europeni pentru italieni, în anul 1963, după o victorie în faţa Benficăi lui Eusebio. A fost “secundul” lui Enzo Bearzot la Cupa Mondială câştigată de Squadra Azzurra în Spania, în 1982.
A fost de trei ori campion al Europei ca antrenor la Under-21, dar a pregătit şi naţionala de seniori a Italiei, dar şi selecţionata Paraguay-ului, cu care a mers la Cupa Mondială din anul 2002.
La naţională Maldini a jucat 14 partide, dintre care două la Mondialele din Chile, din 1962. A fost căpitanul naţionalei în perioada 1962-1963. Ca antrenor, a dus Parma din C1 în B, apoi a pregătit formaţiile Foggia şi Ternana.
După ce l-a ajutat pe Bearzot la prima reprezentativă, a conduş pentru un deceniu, naţionala Under 21, cu care a câştigat 3 Europene în 3 ani consecutivi.
În 1998 a condus la Mondialele din Franţa, pierzând în “sferturi”, la penalty-uri, contra Franţei. A devenit apoi observator la AC Milan,apoi director tehnic cu Mauro Tassotti şi Fatih Terim. Ca selecţioner, califică Paraguay-ul la Mondialele din Coreea de Sud şi Japonia, din 2002, cu care pierde în “optimi” contra Germaniei. Este demis şi se întoarce în Italia, notează Gândul.
În ultima perioadă, fotbalistul a dispărut din lumina reflectoarelor, la fel ca şi cunoscutul său fiu, Paolo.

sursa foto:sbobet.website

De același autor

Related Articles