Orice ajutor contează pentru sufletele abandonate. Au nevoie de dragostea ta!

În secția de pediatrie 1 a Spitalului Județean din Arad ajung săptămânal și câte 6 copii abandonați în general de mame minore cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani. Acestea renunță la nou născuți fie că nu pot să-i întrețină sau copiii se nasc cu boli rare, unele incurabile. Peste 30 de tinere din cadrul Asociației Cetatea Voluntarilor Arad se implică aproape zilnic în îngrijirea acestor copii și aceasta de acum 5 ani, după cum afirmă președintele Asociației, Anamaria Nyeki:

”Noi facem echipe de câte 4 fete și tot la două zile, mergem la spital și îi îngrijim. De asemenea le ducem îmbrăcăminte și produse de igienă donate de oameni cu suflet mare. Unele familii ale voluntarilor îi botează pe mulți dintre copiii, care au o boală rară sau incurabilă. Aradul are foarte mulți copii abandonați. Săptămânal, media este 8-10 copii care sunt abandonați și au vârsta cuprinsă între două săptămâni și 6 luni. Dintre aceștia doar doi ajung să fie adoptați, restul sunt incluși în sistemul de Protecție a copilului.”

Cei care doresc să ofere ajutorul lor fizic și material pentru acești copii se pot adresa secției de pediatrie a spitalului județean Arad sau la sediul Asociației Cetatea Voluntarilor din oraș.

De același autor

Related Articles