2016 un an îngrozitor?

”Anul 2015 a fost unul dificil şi mă tem ca 2016 să nu fie unul îngrozitor”, a declarat sub rezerva anonimatului un responsabil antiterorist francez adăugând că în Europa avem de ce să ne facem griji. Pe marginea actelor teroriste s-a discutat în emisiunea de marţi, 22 martie, de la 22 până la 24, ”Între noi. Rămâne între noi…”

Este foarte trist ce se întâmplă în lume la ora actuală şi nu vom scăpa niciodată de terorism, a fost opinia unei ascultătoare care a dat şi un exemplu de înţelepciune: dacă treci pe lângă un viespar şi nu deranjezi insectele, acestea nu te atacă, ci doar dacă sunt zgândărite. Oamenii nu vin să facă rău dacă nu sunt aţâţaţi, dar instituţiile menite în a menţine stabilitate şi securitatea naţiunilor ar trebui să fie mult mai vigilente.
Din fericire, România este o ţară binecuvântată ocolită de acest gen de evenimente nedorite. De asemenea, a fost subliniată ideea conform căreia grija românilor n-ar trebui să fie dusă pentru alte state, ci pentru România, fiind mult mai important să ştim ce se întâmplă cu ţara noastră. Se pare că la noi s-au alterat conceptele de unitate, umanitate şi ne domină indiferenţa, o indiferenţă generală.
Referitor la recentul act de terorism din Belgia, s-a afirmat în cadrul emisiunii că, din nefericire, cu toţii avem motive de îngrijorare, Binele de mâine întârziind să apară atâta timp cât cei puternici nu îşi schimbă mentalitatea, modul în care gândesc, acţionează şi conduc. Sunt prea multe puncte fierbinţi, conflicte menţinute deschis voit pe glob şi asta pentru a acapara putere, acea putere care duce la nebunie. Unul dintre ascultătorii noştri, Nicu din Reşiţa, a răspuns la întrebarea ”ce putem face noi?”

Emisiunea ”Între noi. Rămâne între noi” se difuzează în direct, în fiecare marţi de la ora 22 până la ora 24.

Ada Botezan

De același autor

Related Articles