Fermierii care protestează în apropierea Palatului Parlamentului cer mai multe măsuri de sprijin pentru creşterea animalelor

Peste o mie de fermieri s-au adunaţ din toata tara, în apropierea Palatului Parlamentului, din Bucuresti, unde protesteaza zgomotos de dimineata, cu fluiere si talangi. Ei cer autoritatilor mai multe masuri de sprijin pentru cresterea animalelor – cresterea subventiilor sau protectie în cazul fluctuatiilor la pretul de achizitie a laptelui, declarându-se nemultumiti de promisiunile pe care le-au primit de la Ministrul Agriculturii la ultima întâlnire. În scurt timp ar urma sa porneasca în mars spre sediul Guvernului, din Piata Victoriei.

Oamenii sunt foarte suparati, s-au îmbrâncit la un moment dat cu jandarmii si au varsat lapte proaspat în strada:

-: La 40 de bani kilogramul de lapte, este posibil asa ceva?
-: E posibil sa stai cu 15/…/ din 700 kile în prag si sa n-ai unde sa dai?
-: N-am venit aici ca sa fim niste oameni ai strazii! Suntem oameni muncitori, muncim enorm!
Reporter: De unde ati venit?
-: De la Cugir.
Reporter: Care sunt revendicarile?
-: Prima este suspendarea aplicarii vânzarii pamânturilor catre straini. A doua: reviziunea de urgenta a Legii pajistilor din România si promovarea de urgenta a legii privind etichetarea laptelui si produselor lactate si, bineînteleş aprobarea de urgenta, astazi, în Comisia de Agricultura, privind vânzarea de produse agricole si pozitionarea si rafturile si taxele din hipermarket.

foto: agerpres

De același autor

Related Articles