Peste 500.000 de noi pensionari nu vor mai plăti asigurările de sănătate

Guvernul a stabilit printr-o ordonanţă de urgenţă că pentru pensionarii care obţin venituri de până la 872 de lei lunar, plata contribuţiei acestor asigurări se va face din bugetul de stat.

Decizia vine în urma creşterii punctului de pensie de la 740 de lei şi a armonizării noului Cod Fiscal cu Legea Sănătăţii, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Măsura va viza aproximativ 500.000 de persoane care se vor adăuga celor aproape două milioane de pensionari scutiţi de plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate de la bugetul de staţ anul trecut când punctul de pensie era 740 de lei.

O altă modificare dă persoanelor asigurate posibilitatea să îşi schimbe medicul de familie şi înainte de termenul de şase luni de la data înscrierii pe listele acestuia.

Totodată, Cardul de Sănătate va putea fi folosit pentru validarea şi decontarea din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate doar a serviciilor efectiv acordate şi pentru care asiguratul s-a prezentat la furnizorul de servicii medicale.

Sursa: romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles