Atleţii din Reşiţa şi Caransebeşeş, de la cluburile CS Universitatea şi CSM Reşiţa, au debutat în sezonul indoor

Atletismul a adus medalii sportivilor din Caraş-Severin, în finala Campionatului Naţional indoor, pentru seniori şi tineret, care a avut loc la Complexul Sportiv Național „Lia Manoliu” din București.

Reprezentanţii CS Universitatea Reşiţa au cucerit două medalii: aur prin Daniel Ionuţ Betej, la seniori şi argint prin Claudia Florea, la tineret.

Betej, care are dublă legitimare, CSU Reşiţa-Steaua Bucureşti, a încheiat proba de 3000 m cu timpul de 8 min 27 sec 80 sut. În urma acestui rezultat, sportivul a obţinut şi calificarea pentru Campionatele Balcanice de atletism în sală, ce vor avea loc în 27 februarie, la Istanbul, ne-a declarat directorul clubului universitar, Octavian Măzăran.

De asemenea, Claudia Florea, care şi ea are dublă legitimare, SCM Deva-CSU Reșița, a obţinut locul doi, la categoria tineret, în proba de 800 m, cu timpul de 2 min 13 sec 60 sut.

„Sunt primele medalii la secţia de atletism a clubului CSU Reşiţa. Suntem bucuroşi şi mulţumiţi. Aşteptăm alte rezultate bune în competiţiile ce vor urma în acest an”, a precizat Octavian Măzăran.

Şi atletele din Caransebeş, surorile Loredana şi Nicoleta Cimpoieru, legitimate la CSM Reşiţa, au participat la această etapă finală a Campionatului Naţional indoor. În prima zi rezultatele au fost „cenuşii”, dar în ziua a doua fetele şi-au luat revanşa, după cum ne-a declarat antrenorul emerit Cristian Dragomir: „Loredana Cimpoieru a fost descalificată la 1500 m, ceea ce m-a nemulţumit, pentru că era o probă în care eu aşteptam o performanţă bună de la ea. În schimb, şi-a luat revanşa a doua zi la 800 m, unde, cu timpul de 2 min 14 sec 80 sut şi-a făcut record personal şi s-a clasat pe locul 8 la seniori şi pe 4 la tineret. De asemenea, şi sora ei, Nicoleta Cimpoieru, şi-a făcut record personal, cu 2 min 22 sec 58 sut, tot la 800 m. De la Loredana mă aştept la trei medalii în următoarele două competiţii: Campionatul Naţional pentru juniori 1 şi Campionatul Naţional pentru juniori 2.”

sursa foto: facebook

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles