Pericol pe străzile Reşiţei. Dispar capacele de canal

Primăria Reşiţa a transmis un avertisment operatorului judeţean de apă şi canalizare privind capacele de canal şi grătarele care pot periclita siguranţa cetăţenilor – pietoni şi conducători auto. Municipalitatea a solicitat societăţii AquaCaraş să ia măsuri urgente, după ce a constatat în urma verificărilor nereguli.

S-au constatat unele nereguli legate de întreținerea necorespunzătoare și necompletarea cu elemente funcționale și de verificare, dispărute sau degradate (capace de cămine de vizitare, grătare și capace de la decantoare), care pot periclita siguranța cetățenilor – pietoni și conducători auto.

Conform contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare, încheiat de operator prin ADI Acvabanat, operatorul are unele responsabilităţi şi obligaţii, aşa cum sunt stipulate în cap. II, secțiunea 2, art. 18: „să efectueze întreţinerea, reparaţiile curente planificate şi accidentale precum şi reparaţiile capitale ce se impun la bunurile din patrimoniul concesionat”.

Totodată, la art. 25 se arată că: „Operatorul este singurul responsabil pentru furnizarea serviciilor pe care le gestionează pe propriul său risc, în conformitate cu Contractul de delegare” precum şi „Orice răspundere care ar putea rezulta din furnizarea serviciilor sau care ar putea interveni în urma exploatării sau deţinerii bunurilor aferente serviciilor este transferată operatorului.”

În caz contrar, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale între 30.000-50.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 51/2006 actualizată, pentru neaplicarea măsurilor stabilite cu ocazia activităților de control.

Cele mai citite

Related Articles