Sentinţă finală pentru Ionesie Ghiorghioni: 4 ani şi şase luni de închisoare cu executare

Curtea de Apel Timişoara s-a pronunţat în dosarul în care fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni este acuzat de luare de mită. Acesta a primit 4 ani şi şase luni de închisoare cu executare, deşi Tribunalul Caraș-Severin l-a condamnat iniţial la 7 ani și 4 luni.

Ca pedeapsă complementară i s-a interzis exercitarea drepturilor pe o perioada de cinci ani, după pedepsa principală. Ghiorghioni va trebui să restituie Adinei Armaşu – 180 Euro şi 5.276 lei. În timpul audierilor, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin a recunoscut că a primit bani, dar, sub formă de împrumut. El motiva atunci că era internat şi urma o intervenţie chirurgicală pe coloană, în Austria. În plus, Ghiorghioni va trebui să achite statului 9.500 lei cu titlu de confiscare specială. Până la plata sumei se menţine şi sechestrul asigurator instituit asupra bunurilor. Sentinţa este definitivă.

Citeşte pe aceeaşi temă:

În rechizitoriu se arată că în perioada 2013 – mai 2015, Ionesie Ghiorghioni în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a pretins şi primit de la omul de afaceri Valentin Armaşu, martor denunţător, sumele de 230.000 lei şi 8.400 euro, reprezentând un procentaj de 10 % din valoarea unor contracte de utilitate publică (întreţinere a drumurilor) încheiate de societatea comercială administrată de către denunţător cu instituţia publică respectivă. Banii ar fi ajuns la acesta prin intermediul soţiei lui Valentin Armaşu, Adina Armaşu şi a nepotului său, Cosmin Ghiorghioni.

Cele mai citite

Related Articles