[FOTO-AUDIO] Revoluţionarii din Caraş-Severin răsplătiţi, la nivel înalt, pentru meritele lor

Peste 90 de revoluționari din Caransebeş şi Reşiţa beneficiază în prezent de îndemnizații de gratitudine în baza certificatelor de luptători cu rol determinant dobândite şi acordate de statul român. Președintele României a acordat municipiului de pe Bârzava titlul de oraș cu rol determinant în revoluția de la 1989. Ministrul Secretar de Stat, Adrian Sanda, s-a deplasat la Reșița la inițiativa grupurilor de revoluționari din judeţ și a autorităților locale pentru a înmâna, în premieră naţională, eroilor Revoluției din Decembrie 1989, certificatele de luptători cu rol determinant. Secretarul de Stat consideră o onoare faptul că le-a putut înmâna personal celor care au luptat împotriva regimului comunist, certificatul care le atestă calitatea de revoluționar:

Am acceptat de a participa la înmânarea în mod festiv a certificatelor nou obţinute în baza Ordonanţei de Guvern 95 a celor care le conferă acestora calitatea de luptător cu rol determinant. Mulţi au fost la început, de data aceasta au rămas mai puţini. Nu prea era obişnuită societatea românească cu acest mod de a preschimba sau de a selecta, că de câte ori s-a întâmplat acest lucru în istoria revoluţionarilor sau postrevoluţionară, dacă se dorea o triere a ieşit o înmulţire, însă de data asta nu şi consider că este un succes…”, a subliniat Adrian Sanda.

Evenimentul a reunit peste 50 de revoluționari din Caransebeş şi Reşiţa în sala de ședințe a Consiliului Local din municipiul de pe Bârzava. Ce reprezintă pentru unii dintre ei dobândirea acestui certificat am aflat de la doi dintre aceştia:

“Acest certificat ne redă demnitatea, ne redă locul în societate ca şi atitudine, ca şi valoare sufletească” a spus Traian Sorca.

Pentru mine semnificaţia certificatului de revoluţionar cu rol determinant reprezintă sufletul, dorinţa, voinţa mea de a schimba ceva în 89 în România”, a subliniat Gheorghe Năsturel.   

Amintim că la nivelul României, la ora actuală, sunt peste 3.000 de revoluționari care au calitatea de luptători cu rol determinant.

(Hardy Cvoica)

 

De același autor

Related Articles