Inspectorii de la imigrări din Timiş analizează zeci de cereri de azil

Poliţiştii de frontieră din Sectorul Moraviţa au depistat noaptea trecută un kosovar şi doi albanezi care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde. „În jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, trei persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul ţării. Imediat, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat s-a deplasat la faţa locului pentru identificarea persoanelor care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi conducerea acestora la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, agent principal Roxana Costache.

Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani, au declarat că intenţionau să ajungă în Franţa şi, pentru că aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen, s-au deplasat pe jos, din Serbia spre România, până în momentul reţinerii. Persoanele în cauză au solicitat o formă de protecţie din partea statului român şi urmează a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş.

În cazul celor 60 de migranţi care au ajuns ilegal în ţara noastră, în urmă cu trei săptămâni, 12 vor fi extrădaţi. Inspectorii de la imigrări le-au respins cererile de azil. Doar cinci dintre cei 60 au convins până acum autorităţile că situația din țara de origine nu le permite să se întoarcă.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles