Traficul rutier pe DN 57, din Clisura Dunării, a fost reluat pe un singur fir

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţă participanţii la trafic că, pe sectorul DN 57 km 65+600, circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat pe o jumătate din cale cu restricţie de gabarit de înălţime de maxim 4 m, din cauza instalaţiei provizorii de transport a energiei electrice, amplasată în zona drumului de către CEZ Distribuţie Craiova, administratorul reţelei.

În zona amintită, între localităţile Sviniţa (judeţul Mehedinţi) şi Berzasca (judeţul Caraş – Severin), a fost închisă circulaţia începând cu data de 16.01.2016 în urmă căderilor de pietre. În această perioadă, de pe partea carosabilă a fost dislocată o cantitate de 13.700 mc de material pietros. Pe măsură ce lucrările au înaintaţ au fost identificate unele blocuri de piatră de dimensiuni foarte mari având aproximativ 100 metri cubi, care, în zilele de 3 februarie 2016 şi 8 februarie 2016, au fost fragmentate în urma unor operaţiuni de detonare şi fărâmiţarea acestora prin acţiuni mecanice.

Ca urmare a acestor operaţiuni, a fost posibil ca, începând cu 10 februarie, circulaţia să fie deschisă parţial, pe jumătate de cale. În continuare, în zonă se desfăşoară lucrări de fărâmiţare a materialului pietros şi de degajare a acestuia de pe carosabil, în vederea deschiderii în totalitate a circulaţiei rutiere, în condiţii normale de trafic şi siguranţă rutieră.

De același autor

Related Articles