Începe cel mai aşteptat proces al anului 2016. Stepanescu va răspunde acuzaţiilor de luare de mită

Procesul fostului primar al municipiului Reşiţa, acuzat de luare de mită este pe cale să înceapă. Tribunalul Caraş-Severin a dispus judecarea cauzei şi a stabilit ca termen data de 18 februarie.

Instanţa a constatat legalitatea rechizitoriului emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara.

Potrivit rechizitorului, în calitate de primar, Mihai Stepanescu a pretins diverse sume de bani ori bunuri și servicii de la omul de afaceri Stelian Tăune, pentru atribuirea, în mod discreționar, a unor contracte de lucrări de interes public.  Persoana care a asigurat legătura dintre cei doi a fost Antonia Ioana Şandru. Totodată, în acelaşi context, inculpata a primit de la acelaşi om de afaceri diverse bunuri, ca folos propriu, se arată în comunicatul DNA.

Mihai Stepanescu a primit 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare și execuție lucrări, precum și 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări. De asemenea, inculpatul a mai cerut remiterea unor materiale pentru pavaj și efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa.

Citeşte pe aceeaşi temă:

Mihai Stepanescu este acuzat pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, Stelian Tăune de dare de mită, iar Antonia Ioana Şandru, pentru complicitate la luare de mită.

La termenul din 18 februarie sunt citaţi să depună mărturie, fostul primar al municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, în prezent în arest la domiciliu,  Stelian Tăune şi Antonia Ioana Şandru.

Tribunalul Caraş-Severin menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu, luată faţă de Stepanescu, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 28 ianuarie până în 26 februarie, inclusiv.  Mihai Stepanescu a fost ridicat de DNA pe data de 19 noiembrie 2015, fiind acuzat de luare de mită, iar pe 23 noiembrie a demisionat atât din funcţia de primar al municipiului Reşiţa, cât şi din cea de preşedinte executiv al PSD Caraş-Severin. Stepanescu s-a aflat în arest preventiv până în 18 ianuarie. Atunci Curtea de Apel Timișoara a înlocuit măsura cu cea a arestului la domiciliu.

De același autor

Related Articles