[AUDIO-FOTO] Memorialul “Sabin Mregea” a întrunit la Reşiţa cei mai buni elevi matematicieni din Caraş-Severin

După o întrerupere de câţiva ani, concursul de matematică “Sabin Mregea”, ajuns la cea de-a şaptea ediţie, s-a desfăşurat din nou la Liceul Teoretic “Diaconovici-Tietz” din Reşiţa.

Competiţia s-a adresat elevilor din învăţământul gimnazial din judeţul Caraş-Severin şi s-a dorit a fi un omagiu adus matematicii şi celui care a fost eminentul profesor Sabin Mregea, dascăl al instituţiei organizatoare, spune inspectorul şcolar general Nicolae Grindeanu:

La ediţia de anul acesta au participat 116 elevi, din clasele V-VIII de la şcolile gimnaziale 2, 7 şi 8, Mihai Peia, Colegiul Național Traian Lalescu, Liceele de Artă Sabin Păuţa şi Teoretic Diaconovici-Tietz, precum şi Școala Gimnazială Romul Ladea din Oravița. Concurenţa a fost una acerbă, dar perseverenţa le-a adus 6 premii cu punctaj maxim, spun elevii: Andra Cradiel de la şcoala 7 din Reşiţa şi Eliza Mureşan şi David Darius din Oraviţa:

Fondurile pentru cele 15 premii acordate (7 premii I, 4 premii II şi 4 premii III) au fost asigurate de Asociația “Diaconovici – Tietz” şi Rotary Club Reşiţa şi au constat în diplome şi sume de bani cuprinse între 50 şi 150 de lei, oferite elevilor merituoşi de la şcolile din Oraviţa şi urbea de pe Bârzava.

Evenimentul s-a consumat în prezenţa înv. Estera Mregea – şoţia defunctului dascăl, care a slujit instituţiei organizatoare în decursul anilor. La 81 de ani, aceasta povesteşte despre viaţa dedicată copiilor şi matematicii de fostul său soţ, Sabin Mregea:

Elevii s-au arătat încântaţi să ia parte la ediţia din acest an a concursului, care s-a organizat pentru prima dată în anul 2002 şi au promis că vor reveni cu plăcere ori de câte ori se va organiza.

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles