Medici cunoscuţi din Reşiţa anchetaţi de ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a 12 medici, foști sau actuali șefi de secții, doi foști sau actuali directori medicali și un manager de spital. Pe listă se află şi cinci cadre medicale din Caraş-Severin.

Șeful secției pneumologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Ioan Romulus Uşurel, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 octombrie 2008 – 11 decembrie 2014. În această perioadă el a deținut simultan funcțiile de şef secție dar și de administrator al S.C. ECU-NATUR S.R.L.

Florea Borţun, şef secție obstetrică-ginecologie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, a fost în aceeaşi perioadă în care a condus destinele secţiei reşiţene și administrator S.C. al MEDICAL PREST S.R.L., lucru interzis de lege.

Şeful secției pediatrie în cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Aurel Gavra, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 octombrie 2008 – 26 februarie 2015, deoarece în acelaşi interval de timp a fost şi administrator al S.C. CABINET MEDICAL DR. GAVRA S.R.L.

În aceeaşi situaţie se află şi medicii Viorel-Ioan Stan, şef secție anatomo-patologie la Spitalul Județean de Urgență Reșița, dar şi Ecaterina Uşurel, fost şef de secţie la interne în cadrul aceleiaşi unităţi medicale.

Persoanele evaluate au fost informate de către Agenţia Naţională de Integritate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, între care şi acela de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare şi relevante, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Doi dintre medici, Ioan Romulus Uşurel şi Aurel Gavra nu au depus, până acum, la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Cele mai citite

Related Articles