ALDE Caraş-Severin şi-a desemnat candidaţii la primăriile Oţelu Roşu şi Bocşa

Alianţa Liberal-Democrată Europeană, Filiala Caraş-Severin a anunţat că va merge singură la alegerile locale şi că ţinta partidului este de a câştiga 10% din locurile din administraţia locală şi judeţeană. Totodată, copreşedintele ALDE, Ioan Ţundrea a anunţat că la primăria Oţelu Roşu va candida Petru Ioan Lupşac – fost şef al finanţelor publice din localitate.

Acesta se află în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate, după ce în luna ianuarie 2013 a sesizat poliţia că i-au fost furate două milioane de lei. ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate, în cuantum de două milioane de lei, aproximativ 490.000 de euro, între averea dobândită şi veniturile realizate de Petru Lupşac – funcţionar public în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Oţelu Roşu, împreună cu soţia sa.

În perioada 2006 – 2012, acesta a realizat venituri salariale în cuantum de 888.000 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de aproape trei milioane de lei, rezultând o diferenţă nejustificată de două milioane de lei, exact suma care Petru Lupşac reclama că i-a fost furată dintr-un seif de două tone, aflat în locuinţa sa din Oţelu Roşu.

Petru Lupşac deţine calitatea de funcţionar public în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Oţelu Roşu, începând cu data de 18 octombrie 2006, iar între 21 august 2007 – 01 ianuarie 2011 şi 20 iunie 2012 – 21 decembrie 2012, a deţinut funcţia de şef administraţie în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Oţelu Roşu.

ALDE a desemnat candidatul şi la Bocşa. Este vorba de Ioan Petru Moldovan – fost primar în 2000. După doar doi ani de mandat, Moldovan a fost suspendat din funcţie printr-un ordin al prefectului de atunci, Gheorghe Pavel Bălan. Motivul pentru care a rămas fără fotoliul de primar este dubla cetăţenie. Conform  Constituţiei României, acest lucru este interzis. Moldovan susţine că în momentul în care şi-a depus candidatura, a menţionat că deţine şi cetăţenia franceză, dar a precizat că renunţă la ea.

De același autor

Related Articles