Vasile Cîtea este noul preşedinte al Federaţiei Române de Box

Federaţia Română de Box are un nou preşedinte. Este vorba despre Vasile Cîtea, fost vicepreşedinte al forului.

Vasile Cîtea a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Box, joi, 14 ianuarie, în cadrul Adunării Extraordinare de alegeri a forului naţional, desfăşurată la Hotelul Sport din Complexul Sportiv Naţional ”Lia Manoliu”, cu 88 de voturi, faţă de 38 ale contracandidatului său, Mihai Lauruc.

La Adunarea Generală au fost prezenţi 129 de membri din cei 152 afiliaţi, dar trei au plecat înainte de începerea votului.

Mihai Craiu, unul dintre cei patru candidaţi, nu a fost prezent la Adunarea Generală şi a trimis o adresă în care anunţa că se retrage din cursă, îndemnându-şi susţinătorii să voteze cu Vasile Cîtea.

Fostul campion mondial la amatori Marian Simion, aflat şi el între candidaţii la funcţia de preşedinte, şi-a anunţat retragerea în timpul Adunării Generale, fără a a-şi anunţa sprijinul pentru vreun postulant.

Vasile Cîtea, noul preşedinte al Federaţiei Române de Box, a declarat că ‘primele măsuri vor fi de organizare”.

”Va fi o muncă imensă, dar sper să fie unitate şi stabilitate financiară. Îmi pare rău că s-a afirmat existenţa unei devalizări la federaţie. Adevărul e că am avut un management prost. Mă voi baza pe oamenii din echipa mea. La federaţie e o situaţie proastă, dar avem rezultate bune, spre exemplu, un sportiv este calificat la Olimpiadă şi mai sunt şanse pentru alţi 3-4′, a subliniat Cîtea.

‘Sper ca boxerul Mihai Nistor să obţină o nouă medalie olimpică de aur pentru boxul românesc la 60 de ani după prima medalie obţinută în 1956 de Nicolae Linca’,

Conform raportului prezentat, joi, de ministrul Elisabeta Lipă, federaţia de box are un total de 213.000 de lei de returnat către minister şi 8.000 de lei penalităţi.

Potrivit raportului prezentat de angajaţii federaţiei, datoriile totale ale forului sunt de 1.250.000 de lei şi forul este implicat în 13 litigii în instanţă prin care i se solicită daune de 900.000 de lei.

Leonard Doroftei, care a ocupat funcţia de preşedinte al FR Box până în noiembrie 2015, nu a fost prezent la Adunarea Generală extraordinară de joi.

Doroftei a demisionat la 13 noiembrie de la conducerea FR Box. Federaţia Română de Box se confruntă cu probleme financiare, având conturile blocate, dar şi finanţările din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, din cauza datoriilor acumulate în ultimi ani.

sursa foto: digisport.ro

Cele mai citite

Related Articles