Clubul Sportiv Municipal Reşiţa a primit finanţare, în 2015, pentru refacerea suprafeţei cu zgură de la stadionul de atletism din Lunca Bârzavei.

stadion de atletism Resita refacere zgura (3)

Stadionul de atletism din cartierul reşiţean Lunca Bârzavei a fost reabilitat, parţial, în urma unei finanţări obţinută de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Suma de 230.000 lei a fost aprobată pentru refacerea pistei de zgură.

Stadionul de atletism reşiţean are o suprafaţă totală de aproximativ 3.300 metri pătraţi. Pentru acoperirea acestei suprafeţe au fost aduşi 216 metri cubi de zgură roşie. În afara acestei lucrări au fost înlocuite şi bordurile.

După acest prim pas realizat de conducerea CSM Reşiţa, în 2016 se doreşte refacerea obiectelor de lucru ale stadionului de atletism. Directorul clubului Rusalin Fîc a precizat:

În 2016 încercăm să refacem sectorul de la săritura în înălţime, de la săritura în lungime şi suprafeţele de aruncare. Tot în acest an dorim să realizăm un sistem de udare a pistei şi de iluminat solar.

Conducerea clubului avertizează însă, asupra modului de utilizare a stadionului de atletism. Este vorba despre publicul larg care foloseşte această bază sportivă pentru practicarea mişcării.

Rusalin Fic

Directorul Rusalin Fîc spune că nu intenţionează să pună lacătul la stadion “doar că trebuie avut grijă şi folosit după un anumit program, cu reguli foarte stricte care trebuie respectate în momentul în care starea vremii o cere. După ploaie nu se intră pe pistă. Zgura trebuie refăcută zilnic, după ce se aleargă. Mai mult oamenii trebuie să fie atenţi să nu lase resturi menajere în zona stadionului de atletism.”

(Adina Niţă)