Guvernul României şi-a exprimat preocuparea pentru soarta familiei Bodnariu

Guvernul României şi-a exprimat preocuparea pentru soarta familiei Bodnariu căreia autorităţile norvegiene i-au luat în custodie cei cinci copii pentru presupuse corecţii fizice aplicate acestora. Executivul îşi justifică interesul pentru faptul că cei în cauză sunt cetăţeni români şi anunţă că va face toate demersurile pentru clarificarea acestei situaţii. Declaraţiile au fost făcute cu puţin timp în urmă de purtătorul de cuvânt al guvernului. Redactorul nostru Petruţa Obrejan le detaliază acum în direct de la Palatul Victoria.

Reporter: Într-adevăr, cazul familiei Bodnariu, căreia autorităţile norvegiene i-au luat cu forţa cei cinci copii pe baza unor suspiciuni circumstanţiale de rele tratamente la adresa copiilor, este în atenţia premierului. Dacian Cioloş doreşte clarificarea întregii situaţii, ţinându-se cont mai ales de excelente relaţii la toate nivelurile între România şi Norvegia.

Purtătorul de cuvânt al executivului, Dan Suciu, spunea că premierul a discutat chiar în această dimineaţă cu ambasadorul României la Oslo, Adian Davidoiu, iar nivelul Cancelariei a fost contactat şi ambasadorul norvegian la Bucureşti pentru a se obţine cât mai multe informaţii pe ambele căi. Mai mult, în cursul acestei zile va avea loc şi o întâlnire la nivelul ambasadei cu familia Bodnariu şi noul avocat desemnat din oficiu, pentru a se vedea care sunt paşii de urmat, iar mâine, ambasadorul României în Norvegia se va întâlni şi cu reprezentatul Ministerului norvegian al Copiilor.

Dan Suciu spunea că întâlnirea a fost solicitată încă din luna noiembrie, partea norvegiană acceptând în cele din urmă acest demers. Practic, întregul caz va fi urmărit cu cea mai mare atenţie la nivelului primului ministru şi partea română, spunea Dan Suviuc, va avea un rol pro activ, conform solicitărilor familiei Bodnariu, în calitate de cetăţeni români. Dacian Cioloş doreşte să fie ţinut la curent cu evoluţia întregii situaţii şi face un apel la autorităţile norvegiene pentru a percepe dimensiunea sensibilă a subiectului la nivelul opiniei publice româneşti şi internaţionale.

Cele mai citite

Related Articles