Răzbunarea lui Ghiţă, la Broşteni: un porc s-a autoincendiat

50 de kilograme de slănină s-au făcut scrum noaptea trecută la Broşteni, după ce o afumătoare a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a fost semnalat în jurul orei 3.30, la imobilul cu numărul 127. Focul a pornit de la o anexă în care se aflau la afumat produse din carne. Grăsimea s-a scurs pe jarul lăsat nesupravegheat şi de aici până la incendiu nu a fost decât un pas. Plutonierul major Magdalena Tocmelea de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic spune că trebuie să fim atenţi pentru că nu este primul incendiu de acest gen, semnalat în acest sezon.

Aceste produse nu ar trebui lăsate nesupravegheate în timpul afumării. Ar fi foarte bine să existe în apropiere un stingător şi trebuie avută mare grijă să nu se scurgă grăsimea pe flacăra deschisă.

Pentru stingerea incendiului de la Broşteni au intervenit două echipaje de pompieri din Oraviţa pentru că focul risca să se extindă şi la gospodărie. Au fost salvate, astfel bunuri în valoare de 40 de mii de lei, iar pagubele s-au rezumat la aproximativ 7 mii de lei. Pe lângă produsele din afumătoare, au ars 80 de metri pătraţi de acoperiş şi două tone de lucernă.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles