Spitalele primesc note online!

A apărut primul clasament al spitalelor efectuat de pacienţi. După ce au fost trataţi sau internaţi în unităţile medicale, bolnavii pot să dea calificative, atât condiţiilor cât şi medicilor care i-au tratat. Cei interesaţi să dea o notă spitalelor din Banat trebuie să completeze mai multe chestionare, online pe site-ul calitatespitale.ro

Spre exemplu, pacienţii care au fost trataţi de medicii de la Spitalul Judeţean din Timişoara sunt multumiţi în proporţie de 75% de confortul din saloane. Aceştia  sunt multumiţi de personal în proporţie de 90%. În top se află şi Spitalul Municipal. Pacienţii care i-au trecut pragul sunt multumiţi în proporţie de 80% de ce au găsit aici. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa nu a primit încă niciun vot.

În această perioadă şi utorităţile sanitare efectuează un clasament oficial cerut de Uniunea Europeană.  Anul 2020, este termenul caând fiecare dintre spitale trebuie încadrat în unul dintre cele patru niveluri: acreditaţ de încredere ridicată, de încredere scăzută şi neacreditat. Iar spitalele fără acreditare vor fi închise.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles