Poliţiştii de la rutieră au oferit „cadouri” pe şoselele din Caraş-Severin

autospeciala politie

Minivacanța de Crăciun a fost liniștită în Caraș-Severin și nu au fost înregistrate evenimente majore. Cu toate acestea, polițiștii de la rutieră au avut de lucru, aplicând zeci de sancțiuni șoferilor grăbiţi sau care au consumat alcool.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi în trafic, în special în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens. Au fost folosite toate cele 11 aparate radar şi s-a acţionat pe 9 tronsoane de drumuri naţionale. S-a mers mai mult pe prevenire, dar n-au fost iertaţi cei care au greşit, spune inspectorul Marius Atănăsoaie:

La sfârşitul săptămânii trecute a fost înregistrat un singur accident cu victime, care a avut loc la Soceni. Au fost însă alte evenimente soldate cu pagube, spun poliţiştii. Aceştia dau şi câteva exemple.

În data de 27.12.2015, în timp ce conducea un autoturism pe DN 68, în localitatea Iaz, S.L.E., de 34 ani, din Petroşani, nu păstrează o distanţă corespunzătoare faţă de autoturismul condus de către I.A., de 42 ani, din Zăvoi, care circula regulamentar în faţa sa şi intră în coliziune faţă-spate cu acesta. În timpul verificărilor efectuate de echipajul de poliţie din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene sosit la faţa locului, conducătorul auto S.L.E. a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile italiene, care nu corespunde standardelor în vigoare, fiind confecţionat artizanal. Efectuându-se verificări în baza de date, s-a stabilit faptul că acesta nu figurează ca posesor de permis de conducere auto.

Tot ieri, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş au fost sesizaţi telefonic despre producerea unui accident de circulaţie soldat cu avarii auto pe str. Teiuşului din Caransebeş. Deplasându-se la faţa locului, echipajul de poliţie a depistat un autoturism condus de G.P., de 39 ani, din Caransebeş şi autoturismul condus de T.F.I., de 23 ani din Caransebeş, care prezentau avarii. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv pentru G.P., fapt pentru care acesta a fost condus la Spitalul Municipal Caransebeş, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În data de 27.12.2015, lucrători ai Secţiei 7 Poliţie Rurală Moldova Nouă au oprit pentru control un autoturism condus de către I.M.R., de 20 ani, din Cărbunari, care circula pe DJ 571, pe raza localităţii Cărbunari. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere auto.

În total, în această perioadă, au fost reţinute 19 permise de conducere dintre care 6 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles