Omorâţi de tornadă!

Furtuni

Opt persoane şi-au pierdut viaţa din cauza tornadelor din apropierea oraşului american Dallas din statul Texas. cea mai afectată a fost localitatea Garland, unde au murit 5 oameni. Creşte astfel la 26 numărul celor care şi-au pierdut viaţa în ultima saptamâna din cauza tornadelor si furtunilor din Statele Unite. Oficiali din Texas si Oklahoma se aşteaptă acum ca cele doua state americane să fie afectate de viscol. Stratul de zapada ar putea depăşi 40 de centimetri.

Decesele “au fără indoială legatura cu faptul că maşinile au fost prinse în tornadă”, au adăugat autorităţile într-un comunicat în care se face referire şi la un numar neprecizat de răniţi. Alţi trei oameni au fost ucişi în intemperiile produse în Collin County (Texas), a transmis Dallas Morning News.

Locuitorii citaţi de ziar au declarat ca zona a fost lovită de cel puţin patru tornade. Milioane de locuitori din sudul Statelor Unite încercau sâmbătă să revină la o viaţa normală dupa o serie de tornade care au facut cel putin 17 morti in Mississippi, Tennessee si Arkansas conform celui mai recent bilanţ prezentat de autorităţi.

Daiana Roşca

 

De același autor

Related Articles