Colinde în straie preoţeşti la Palat

IMG_3852O impresionantă desfăşurare de forţe preoţeşti a avut loc ieri la Palatul Cultural din Reşiţa, corurile Episcopiei Caransebeşului reunindu-se într-un spectacol cu adevărat extraordinar de colinde sub genericul „Hristos se Naşte, slăviţi-L!”. Pe scenă au evoluat pe rând, Corul Episcopiei, Corul Catedralei Episcopale „Învierea Domnului”, Corul Facultăţii de Teologie şi Corul preoţilor Protopopiatului din Reşiţa. Surpriza serii  a fost colindatul îngeraşilor din Corul de copii „Menestrelul” al Asociaţiei Culturale „Reşiţa Română” condus de prof.Adriana Ponoran, care i-a bucurat pe reşiţeni, creând o atmosferă de entuziasm general. Dealtfel, micii colindători au fost răsplătiţi cu darurile pregătite pentru ei sub bradul falnic, împodobit pe scenă. Spectacolul, organizat de Episcopia Caransebeşului în parteneriat cu Asociaţia Culturală „Reşiţa Română” şi Primăria municipiului de pe Bârzava a fost prezentat de la amvon de pr.Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului care a precizat:

Spectacolul de colinde „Hristos se Naşte, slăviţi-L!” s-a bucurat de binecuvântarea şi prezenţa în sală a Prea Sfinţiei Sale Lucian, Episcopul Caransebeşului.

În această seară, reşiţenii vor primi gratuit Lumina Sfântă de la Betleem la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” în cadrul unei ceremonii, după un alt concert extraordinar al Corului „Ion Românu” al Filarmonicii „Banatul” dirijat de Lucian Oniţa. Concertul va începe de la ora 17.00, în program fiind incluse colinde şi cântece de Crăciun din repertoriul internaţional. Ceremonia oferirii Luminii Păcii (Friedenslicht) de la Betleem va fi oferită de către Fundaţia Academică Culturală Timişoara. Aceasta este adusă de ORF Austria şi oraşul Linz de la Biserica Naşterii Domnului din Betleem, după care este împărţită în întreaga Europă. Ceremonia oferirii Luminii Păcii simbolizează bună-voirea între oameni şi pacea în lume. (Alexandra Gorghiu)

 

De același autor

Related Articles