S-a lăsat cu rețineri în urma perchezițiilor de la C+C

anaf (2)

ora 18.00

S-a reţinut că, C.C.N. în calitate de administrator al SC C+C SA Reşiţa şi asociat al SC SIMON PRODCOM SRL Reşiţa, în perioada 2011-2015 s-a implicat împreună cu: D.D.C, B.E.R, G.G.A., M.V.A şi C.N.A, soţia administratorului, toţi angajaţi ai acestor societăţi, în activităţi de evaziune fiscală prin nedeclararea integrală a obligaţiilor salariale aferente celor cca. 434 angajaţi de la SC C+C SA Reşiţa şi 89 angajaţi de la SC SIMON PRODCOM SRL Reşiţa, angajaţi ce-şi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei, distribuţiei, comercializării de produse alimentare/carne. Contractele de muncă ale angajaţilor au fost înregistrate în contabilitatea societăţilor, cu sume reprezentând salarii la nivelul minimului pe economie, însă, salariaţilor le sunt plătite şi alte sume de bani sub formă de numerar, în medie sume între 500 – 1000 lei lunar/persoană pe lângă salariul înregistrat în actele de muncă şi încasat efectiv pe card de către fiecare salariat.

Sumele de bani plătite în plus nu sunt evidenţiate în contabilitatea societăţilor, astfel s-a cauzat bugetului general consolidat al statului un prejudiciu lunar de aproximativ 100.000 lei, prejudiciul total estimat pe an fiind de 1.200.000 lei. Sumele plătite în plus salariaţilor sunt consemnate în tabele, fiecare angajat semnând pentru ridicarea cash a banilor transmişi la plic prin compartimentul financiar-contabil.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin s-a constituit un dosar penal cu privire la săvârşirea unor infr. de evaziune fiscală, fapte prev. şi ped. de art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005 rep., pentru care s-a început urmărirea penală.

ora 16.00

Urmare a percheziţiilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi a activităţilor ulterioare, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de administratorul unei firme – C.C.N., de 45 ani, din Reşiţa şi faţă de O.L.F., de 54 ani, din Reşiţa, administrator la o altă firmă.

ora 11.00

Poliţiştii din Caraş-Severin au confiscat peste 11 mii de euro, aproximativ 73 de mii de lei, documente contabile şi tehnică de calcul, în urma a 9 percheziţii efectuate la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 3.600.000 de lei, prin evaziune fiscală. Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române şi a Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. Din cercetări a reieşit că, reprezentantul a două firme, cu obiect de activitate producţia, distribuţia şi comercializarea de produse alimentare, în perioada 2011-2015, nu ar fi declarat integral obligaţiile salariale aferente celor aproximativ 583 de angajaţi ai societăţilor comerciale. Purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, ag. şef adj. Cecilia Dăneţ oferă amănunte: „Cel în cauză ar fi acordat, lunar, între 500 şi 1.000 de lei fiecărui angajat, suplimentar faţă de salariul minim pe economie înregistrat în contractul de muncă şi încasat pe cardul bancar, fără a evidenţia aceste sume în contabilitatea firmelor. Reprezentantul societăţilor ar fi fost sprijinit în realizarea activităţii infracţionale de alte 5 persoane, dintre care 4 angajaţi ai celor doi agenţi economici, prin care s-ar fi realizat activitatea infracţională. De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare 90 de mandate de aducere, persoanele depistate în judeţele Caraş – Severin, Dolj, Argeş, Cluj, Timiş, Braşov şi în municipiul Bucureşti, fiind conduse la audieri”.

La activitate au participat poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timişoara, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin şi inspectori antifraudă. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I..

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles