La frontieră continuă lupta cu traficanţii de ţigări

Marble la frontiera

Aproape de miezul nopţii, lucrătorii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii traficului cu ţigări. Într-un autoturism oprit pentru control pe raza oraşului Oraviţa au fost găsite o mie de pachete de ţigări netimbrate, de provenienţă Serbia. Marfa, în valoare de 12 mii de lei era transportată de un cărăşean, acuzat de contrabandă, spune agentul principal Ramona Tîrnovan. „În urma controlului efectuat asupra maşinii, condusă de M. N., în vârstă de 58 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Caraş-Severin, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj cantitatea de 1.000 pachete de ţigări marca „Marble”, fără timbru fiscal”, a menţionat reprezentantul STPF Caraş-Severin.

De la începutul anului, în zona de frontieră cu Serbia au fost constatate 61 de infracţiuni de natură economico-financiară, în speţă contrabandă cu produse accizabile, afirmă comisarul şef Petrică Antonescu. „Au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor: 10.301 pachete ţigări în valoare de 123.612 lei; 137 de litri de alcool în valoare de 5.480 lei şi 206 kg. De peşte în valoare de 2.105 lei”, a menţionat Antonescu.

Controalele executate în zona de frontieră sunt intensificate în această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă, cu atât mai mult cu cât în sprijinul poliţiştilor de frontieră se află şi jandarmii.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles