Dr. Corneliu E. Giurgea – românul care a sintetizat piracetamul

Dr. Corneliu E. Giurgea s-a născut la 6 ianuarie 1923 în Bucureşti, a absolvit în 1949 Institutul de Medicină şi Farmacie din Bucureşti şi a devenit din 1952 – la numai trei ani de la terminarea Facultăţii, doctor în ştiinţe medicale la Leningrad.

Cunoscător a cinci limbi, engleză, franceză, germană, rusă si română, a promovat succesiv în ierarhia ştiinţifică şi în cea universitară, ajungând şef de secţie la Institutul de Fiziologie al Academiei Române, profesor şef de catedră de Fiziologie normală şi patologică la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti şi secretar general al Societăţii Române de Fiziologie.

Prin talentul şi munca sa continua, a devenit o personalitate în cercetarea experimentală europeană şi chiar mondiala, realizând valoroase studii, colaborări, lucrări şi tratate. S-a afirmat la nivel internaţional din 1962, la numai 39 de ani, în Belgia, unde şi-a dezvoltat conceptele, cercetările şi invenţiile, până in 1995, la sfârşitul vieţii, la Bruxelles.

A fost numit şef al Departamentului de Neurofarmacologie, apoi consilier ştiinţific la Departamentul de Cercetare-Dezvoltare al reputatului consorţiu internaţional bio-farmaceutic UCB, Bruxelles, şi şef al Departamentului de Psiho-Biologie la Institutul “Albert Michotte”. În ceea ce priveşte cariera universitară, a fost profesor la prestigioasa Universitate din Louvain.

Mai multe pe EU aleg România.

De același autor

Related Articles