Anchetă la RATT, după ce s-a constatat că a sponsorizat biserici şi ONG-uri

autobze-motorinaInspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş a început o anchetă la Regia Autonomă de Transport în Comun Timişoara şi cere precizări de la Consiliul Local, care are în subordine RATT. Deşi era aproape falimentară, a sponsorizat cu peste 100.000 de lei, aproape 23.000 de euro, o parohie din Timişoara, dar şi diverse asociaţii şi sindicate.

Potrivit TION, RATT a dat în perioada 2012 – 2014 Parohiei Ortodoxe din zona Tipografilor – 71.000 de lei. Regia a mai sponsorizat cu 9.000 de lei şi Asociaţia „Prietenul meu Gabriel”, în anul 2012, dar şi Sindicatul Transporturilor Timişoara, cu 8.400 de lei. Sindicatul Transportatorilor Timişoara este o firmă înfiinţată în anul 2001. Pe firme.info apare fără activitate economică. De asemenea, RATT a mai dat 2.400 de lei firmei Sindicatul Tepotrans Timişoara, care apare, tot pe firme.info, ca fiind înfiinţată în anul 2012, fără să aibă activitate economică. Casa de Cultură Timişoara a primit 2.000 de lei de la RATT, iar Asociaţia „Sfântul Nectarie” din Cluj, respectiv Centrul de Îngrijire Paleativă „Sfântul Nectarie” a primit 10.000 de lei. La aceste asociaţii şi firme nu sunt specificaţi anii în care s-au făcut sponsorizările.

Serviciul Juridic al Primăriei Timişoara a trimis deja un răspuns la adresa IPJ, în care specifică faptul că „RATT este o regie autonomă cu capital integral de staţ care funcţionează pe bază de gestiune economică şi autonomie financiară”. Primarul Nicolae Robu consideră că sponsorizările s-au făcut legal, dar i-a cerut şefului RATT, Ioan Goia, să nu mai dea bani din bugetul regiei la biserici şi asociaţii.

Cele mai citite

Related Articles