Veste bună despre starea unuia dintre răniţii din Colectiv

11822767_10153483934862988_1286562124368822124_n

Buzoianul Cătălin Ilniţchi, rănit în incendiul din Colectiv, şi transferat la spitalul Tel Hashomer din Israel, este în afara oricărui pericol rănile fiind în curs de vindecare, iar arsurile căilor respiratorii şi infecţia pulmonară de care suferea fiind “rezolvate”.

Într-o postare pe reţeaua de socializare Facebook, Tamara, mama lui Cătălin Ilniţchi, a scris că a sosit mult aşteptatul moment al anunţului despre îmbunătăţirea stării de sănătate a fiului său, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Femeia, care se află alături de Cătălin în spitalul din Israel, scrie că rănile se prezintă acum mai bine, iar arsurile căilor respiratorii au fost rezolvate. În plus, Cătălin a început să vorbească şi să meargă, fiind în etapa recuperării, care va fi una anevoioasă.

”A sosit mult aşteptatul moment al anunţului despre îmbunătăţirea stării de sănătate a fiului meu Cătălin Ilniţchi. După o lungă aşteptare a evoluţiei în pozitiv, acum vă pot spune că se află în afara pericolului. Rezultatul intervenţiilor chirurgicale este bun şi toate rănile se prezintă în limitele aşteptate. Arsurile căilor respiratorii şi infecţia pulmonară au fost rezolvate. De câteva zile, a început să vorbească, să meargă şi a început deja şi recuperarea, cu toate că este încă la Terapie Intensivă a Secţiei de arsuri”, a scris pe facebook mama lui Cătălin Ilniţchi.

Ea mulţumeşte public medicilor şi personalului medical de la SMURD, Spitalul Floreasca şi Spitalul Tel Hashomer pentru dovada de înalt profesionalism şi căldură umană”, Fundaţiei Intermedica, Regina Maria, conducerii spitalului Tel Hashomer, prietenilor şi unui donator anonim care au făcut posibil transferul la renumita unitate spitalicească din Israel.

De asemenea, mama lui Cătălin mulţumeşte trupelor de rock din Buzău care au organizat un concert caritabil pentru fiul său, fotografilor implicaţi în expoziţia foto caritabilă – Catalin Ilnitchi#Colectiv “De la fotograf la fotograf, de la om la om”, autorităţilor diplomatice şi consulare şi celor care au făcut donaţii pentru Cătălin, în mod public sau anonim.

Fotograful Cătălin Mircea Ilniţchi a fost rănit grav în tragedia din Clubul Colectiv. În momentul declanşării incendiului, tânărul se afla chiar lângă scena pe care concerta trupa Goodbye to Gravity. Ulterior, el a fost internat la Spitalul de Urgenţă “Floreasca” din Bucureşti, fiind în stare critică.

Ulterior, tânărul a fost transferat la Spitalul Sheba – Tel Hashomer din Israel, unde o are alături de mama sa.

Cătălin Ilniţchi a absolvit Liceul ”Alexandru Marghiloman” din Buzău, apoi Facultatea de Construcţii şi lucrează ca inginer la o companie din Bucureşti, iar în timpul liber este colaborator al unei publicaţii pentru iubitorii muzicii rock.

În 30 octombrie, el a ajuns la concertul Goodbye to Gravity, din clubul Colectiv, în ultimul moment, după ce ar fi fost anunţat de un coleg că nu poate ajunge la eveniment pentru a face poze.

Pe Facebook au apărut numeroase apeluri de ajutorare a lui Cătălin Ilniţchi, oamenii fiind rugaţi să doneze sânge, el având o grupă de sânge foarte rară, AB RH negativ. De asemenea, la Banca Transilvania, pe numele mamei lui Cătălin, Tamara Adina Neagu, au fost deschise trei conturi în care pot fi făcute donaţii.

MEDIAFAX

Foto : Facebook.com

De același autor

Related Articles