[FOTO] Iarna nu-i ca vara la Zoo Reşiţa

zoo1 (13)

În vederea protejării animalelor autohtone şi exotice, dar şi a păsărilor, găzduite la grădina zoologică din Reşiţa pe timpul iernii, Primăria municipiului a luat o serie de măsuri, spune Gabriel Stănucă – directorul acestui serviciu. În primul rând, animalele exotice – precum leii, jaguarul, puma, tigrul, mara şi maimuţele, dar şi păsările de apă şi nu numai, au fost retrase în adăposturi, care sunt dotate cu sisteme de încălzire prin pardoseală. Totodată hrana acestora a fost diversificată şi suplimentată prin adăugarea de vitamine şi proteine, precum sfecla furajeră, şrotul de floarea-soarelui şi fructele de toate felurile. Acestea provin de la doi furnizori, distribuitori de legume şi fructe, de pe raza municipiului de pe Bârzava cu care sunt întocmite contracte de colaborare.

În prezent grădina zoologică “Ion Crişan” din subordinea primăriei Reşiţa găzduieşte peste 360 de animale din aproximativ 45 de specii.

Amintim că, obiectivul este deschis vizitatorilor de marţi pânâ duminică în intervalul orar 10.00 – 16.30 cu posibilităţi de extindere în perioada sărbătorilor de iarnă, a subliniat Gabriel Stănucă.

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles