Aproximativ un milion de beculeţe au transformat Timişoara într-un oraş de poveste

iluminat TM

Cupola de lumini, formată din 50.000 de leduri, s-a aprins, pentru al doilea an la rând, sub privirile timişorenilor adunaţi în Piaţa Victoriei  să celebreze Ziua Naţională a României.

Steluţe, inimi luminoase, clopote, ţurţuri, fel de fel de ornamente de sărbători au colorat oraşul în acest an. În total, potrivit viceprimarului Dan Diaconu, 900.000 de beculeţe vor lumina străzile Timişoarei cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în centrul oraşului fiind agăţate cam jumătate dintre ele.

Târgul de Crăciun a fost deschis pe muzică de fanfară.  Din program nu au lipsit Hora Unirii, dar nici muzica populară, pe acordurile Ansamblului „Timişul”. Au evoluat în faţa timişorenilor soliştii Petrică Moise, Carmen Popovici Dumbravă, Dumitru Stoicănescu şi Andreea Aleuşan.

La căsuţele din centrul oraşului se găsesc ornamente de sărbători, căni, căciuli, fulare, papuci, oale, mănuşi, vin fierţ dulciuri, dar şi bucate tradiţionale româneşti – cârnaţi, jumări, sarmale, salate, slănină, mititei, grătare, şuncă afumată.

„Este un târg de Crăciun care e mai frumos ca în alţi ani şi sperăm că timişorenii se vor bucura pe tot parcursul lunii decembrie. Sunt 95 de căsuţe care oferă produse dintre cele mai variate. Sunt multe noutăţi. Pe de o parte e partea de iluminat festiv, care este mai bogată, sunt căsuţele cu produse noi, caruselul”, a mai spus viceprimarul Timişoarei, care a aprins iluminatul de sărbători în lipsa primarului Nicolae Robu, plecat la Roma, pentru a sărbători Ziua Naţională alături de românii din Italia.

Târgul de Crăciun va sta deschis până în 2 ianuarie.

Sursa şi foto: tion.ro

De același autor

Related Articles