60 de morţi şi peste 120 de răniţi. O lună de la tragedia din #Colectiv

COLECTIV-lumânare-în-palme

A trecut o lună de la tragedia din Clubul Colectiv.

Incendiul devastator, din noaptea de 30 octombrie, din București, s-a soldat cu 60 de morți și peste o sută de răniți, unii dintre ei aflați și acum în stare critică.

Tragedia a marcat întreaga societate și pare să-i fi făcut mai responsabili atât pe cetățeni, cât și autoritățile, în privința măsurilor de siguranță publică.

Recent a fost promulgată legea care interzice orice fel de activitate în clădirile cu risc seismic ridicat, pentru a proteja populația în cazul unui cutremur de intensitate mare.

De asemenea, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență verifică toate cluburile și restaurantele, pentru a vedea dacă le oferă condiții de siguranță clienților.

Între timp, continuă ancheta.

Instanța a decis ca patronii clubului să fie plasați în arest la domiciliu, însă hotărârea nu este definitivă.

Aceștia sunt acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Aceeași măsură a fost dispusă și în cazul reprezentanților firmei care s-a ocupat de montarea artificiilor în local, pentru distrugerea unor dovezi și pentru că nu au luat măsurile necesare prevenirii unui incendiu.

Zilele trecute, șefii ISU București-Ilfov au fost suspendați din funcții, pentru că instituția nu a făcut controale în Clubul Colectiv, deși fusese informată că acesta va găzdui un eveniment cu public numeros.

De asemenea, în același dosar, fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, este acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual, în legătură cu emiterea autorizației de funcționare pentru acest local.

Alte două angajate ale administrației locale sunt acuzate de complicitate la abuz în serviciu.

sursa Bucureşti fm

Cele mai citite

Related Articles