Târgul de carte GAUDEAMUS – Carte de Învăţătură şi-a deschis porţile

gaudeamus

Târgul de carte Gaudeamus 2015 Carte de Învăţătură, organizat de Radio România, şi-a deschis porţile, la Bucureşti.

Vizitatorii sunt aşteptaţi, până duminică, la Romexpo, la peste 700 de evenimente organizate de cei peste 300 de expozanţi.

Sub sloganul „Cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio”, târgul are ca invitat de onoare Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România.

În deschiderea evenimentului, preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu a declarat că radioul public generează gesturi culturale foarte importante pentru educarea tinerelor generaţii.

“Târgul Gaudeamus înseamnă, înainte de toate, cred, şi mai ales în acest momenţ un gest de solidaritate. Târgul aduce în jurul Radio România sute de editori de carte, sute de mii de iubitori de carte, foarte mulţi tineri care, iată, în această eră extrem de dinamică a Internetului, se întorc la litera scrisă. Cartea are farmecul ei. Dar cred că solidaritatea prin cultură este extrem de importantă în acest moment pentru că, aşa cum bine ştim cu toţii, lumea traversează perioade complicate”, a spus Ovidiu Miculescu.

Sursa: www.romania-actualitati.ro

Cele mai citite

Related Articles